Тиквено чили с пресен спанак
Продукти за 4 порции Тиквено чили с пресен спанак:
- 2 супени лъжици кокосово масло
- 1 килограм смляно говеждо месо
- 230 грама пюре от тиква
- 3 чаши гъби, нарязани
- 3 чаши тиква, нарязана на кубчета
- 1 супена лъжица сушен риган
- 1 супена лъжица сушен босилек
- морска или розова хималайска сол на вкус
- черен пипер на вкус (ако ти понася)
- 4 чаши бейби спанак
- 4 супени лъжици кокосови аминокиселини
Начин на приготвяне:
- В голяма тенджера на средно силен огън загрей маслото и добави месото. Готви, докато месото се сготви напълно.
- Добави следващите 7 продукта: пюрето от тиква, гъбите, тиквата, ригана, босилека, сола и черния пипер. Разбъркай и намали огъня на средно слаб. Похлупи и остави да къкри 60 минути, като от време на време разбъркваш.
- Сервирай ястието топло върху канапе от свеж спанак и кокосови аминокиселини.
Както знаеш, обичаме да даваме допълнителна доза идеи и мотивация. Затова споделяме и за кои хранителни режими и протоколи е подходяща всяка рецепта. Защото няма да се уморим да повтаряме двете важни неща:
- Здравословното хранене е и вкусно хранене!
- Когато си на специфичен режим на хранене, фокусът трябва да е върху това какво можеш, а не какво не можеш да ядеш! Така ще ти е по-лесно и ще си по-креативна!
Тази рецепта е подходяща за режимите по книгите:
Протоколът Хашимото
Микробиом диета – фаза 2
Ключът към бързия метаболизъм – фаза 3
Протокол за възстановяване на надбъбречните жлези
Хормонален баланс
Автоимунен палео протокол (АИП), ако пропуснеш черния пипер
Спектърът на възпалението – Core4 и Elimin8