Тиквено чили с пресен спанак

tikva-govezhdo

Продукти за 4 порции Тиквено чили с пресен спанак:

  • 2 супени лъжици кокосово масло
  • 1 килограм смляно говеждо месо
  • 230 грама пюре от тиква
  • 3 чаши гъби, нарязани
  • 3 чаши тиква, нарязана на кубчета
  • 1 супена лъжица сушен риган
  • 1 супена лъжица сушен босилек
  • морска или розова хималайска сол на вкус
  • черен пипер на вкус (ако ти понася)
  • 4 чаши бейби спанак
  • 4 супени лъжици кокосови аминокиселини
Начин на приготвяне:
  1. В голяма тенджера на средно силен огън загрей маслото и добави месото. Готви, докато месото се сготви напълно.
  2. Добави следващите 7 продукта: пюрето от тиква, гъбите, тиквата, ригана, босилека, сола и черния пипер. Разбъркай и намали огъня на средно слаб. Похлупи и остави да къкри 60 минути, като от време на време разбъркваш.
  3. Сервирай ястието топло върху канапе от свеж спанак и кокосови аминокиселини.

Както знаеш, обичаме да даваме допълнителна доза идеи и мотивация. Затова споделяме и за кои хранителни режими и протоколи е подходяща всяка рецепта. Защото няма да се уморим да повтаряме двете важни неща:

  1. Здравословното хранене е и вкусно хранене! 
  2. Когато си на специфичен режим на хранене, фокусът трябва да е върху това какво можеш, а не какво не можеш да ядеш! Така ще ти е по-лесно и ще си по-креативна!
Тази рецепта е подходяща за режимите по книгите: 

Протоколът Хашимото
Микробиом диета – фаза 2
Ключът към бързия метаболизъм – фаза 3
Протокол за възстановяване на надбъбречните жлези
Хормонален баланс
Автоимунен палео протокол (АИП), ако пропуснеш черния пипер
Спектърът на възпалението – Core4 и Elimin8

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed