Фритата с бекон и броколи
Продукти за 4 порции Фритата с бекон и броколи:
- ½ килограм суров бекон, нарязан
- 1 голяма глава лук шалот, нарязан
- 3 чаши розички броколи
- морска или розова хималайска сол на вкус
- черен пипер на вкус (ако ти понася)
- 2 чаени лъжички мащерка, нарязана
- 6 големи яйца, разбити
- 2 супени лъжици неподсладено пълномаслено кокосово мляко
- 2 супени лъжици магданоз, нарязан
Начин на приготвяне:
- Загрей предварително фурната до 190 °С и затопли съда за печене.
Фритата ще стане приятно бухнала само ако фурната и съдът са предварително загрети.
- Сложи бекона и лука в голям тиган и готви на умерен огън в продължение на 5 минути или докато продуктите омекнат и пуснат аромата си. Добави броколите, солта, пипера и мащерката, разбъркай и готви още 5 минути или докато беконът стане леко хрупкав и броколите омекнат, но все още са хрупкави. Отцеди мазнината на бекона от тигана и я изхвърли.
- Разбий останалите продукти със сол и пипер в голяма купа и залей с тях сместа с бекона. Запечи сместа в тигана за 15 минути или докато яйцата са готови. Сервирай фритатата топла, гарнирана с магданоз.
Както знаеш, обичаме да даваме допълнителна доза идеи и мотивация. Затова споделяме и за кои хранителни режими и протоколи е подходяща всяка рецепта. Защото няма да се уморим да повтаряме двете важни неща:
- Здравословното хранене е и вкусно хранене!
- Когато си на специфичен режим на хранене, фокусът трябва да е върху това какво можеш, а не какво не можеш да ядеш! Така ще ти е по-лесно и ще си по-креативна!
Тази рецепта е подходяща за режимите по книгите:
Протоколът Хашимото
Микробиом диета – фаза 2
Ключът към бързия метаболизъм – фаза 3
Протокол за възстановяване на надбъбречните жлези
Хормонален баланс
Нисковъглехидратно хранене за всеки ден
Спектърът на възпалението – Core4