Личната история на д-р Джош Акс

Или как открива силата на етеричните масла

 

Един от авторите на новата ни книга е д-р Джош Акс. Той не е автор, който има нужда от представяне. Цитирали сме го в много статии и материали. А на български език има вече издадени две негови книги. И знам, че не малко от вас го следят в социалните мрежи, където е доста атуален.

По традиция споделимяме истории от живота на всеки наш автор. Не само защото са интересни, но и защото са източник на вдъхновение.

Оставяме те с историята на д-р Джош Акс за това как той е открил силата на етеричните масла. Междувременно не пропускай да разгледаш и поръчаш новата му книга. Ето къде можеш да видиш и повече информация за нея.

eterichnite-masla-drewnoto-lekarstwo-dr.axe

Бях на 14 години, когато майка ми беше диагностицирана с рак на гърдата, а семейството ми бе потресено от диагнозата.

Лекарите препоръчаха агресивно лечение с химиотерапия! А за да изкорени болестта, майка ми обмисляше да тръгне по традиционния път, който включва и мастектомия. Никога няма да забравя колко зле се чувстваше тя от химиотерапията. Помня как косата ѝ падаше на кичури. А аз си мислех, че за две седмици се е състарила с 20 години, и се молех на Бог да пощади живота ѝ.

След края на лечението обявиха, че майка ми вече няма рак, но тя беше по-болна от всякога. Бореше се със синдрома на пропускливите черва, хипотиреоидизъм, напълняване, хроничен запек, кандидоза и депресия, приемаше множество лекарства и се чувстваше уморена през цялото време.
Десет години по-късно майка ми отново получи диагнозата рак. Добре помня телефонното обаждане:

„Джош, имам лоши новини. Ракът ми се е появил отново. Какво да правя?“.

Незабавно отлетях към дома. Всички от семейството ми се молихме заедно и в крайна сметка почувствахме, че Господ ни насочва да се грижим за майка ми по естествен начин.

По това време аз се обучавах, за да стана натуропат и лекар хиропрактик, и познавах някои от водещите холистични лекари в света. Започнах да прекарвам поне по 12 часа на ден в проучвания на натурални лечебни средства за борба с рака и в разговори с лекари, които имаха опит с победата над това заболяване с натурални средства. След това съставих задълбочен здравен протокол за майка си.

Първото нещо, което приложихме, беше огромна промяна в начина на хранене.

Майка ми започна да пие зеленчукови сокове и домашно приготвен костен бульон, консумираше пълни с антиоксиданти боровинки, дивоуловена сьомга, богат на пробиотици кефир от козе мляко и много органични зелени салати (да, много кейл!).

През хилядите часове, в които изучавах най-добрите натурални средства за борба с рака, разбрах за силата на етеричните масла. Открих етерични масла като тамян, смирна и риган – които са някои от най-ефективните агенти за борба срещу нездравите, аномални клетки в тялото, и започнах да използвам тях и други масла, за да подобря здравето ѝ и да допълня другите натурални противоракови протоколи, които изпълнявахме.

Днес майка ми няма рак и процъфтява. Сега тя използва етерични масла повече от всякога.

josh-axe-mom
Д-р Джош танцува с майка си на сватбата си

 

Не твърдя, че етеричните масла сами по себе си са лечение за онкологични заболявания! Но с абсолютна убеденост вярвам, че те (в комбинация с ключови промени в храненето и начина на живот) могат да въоръжат тялото ви с мощни инструменти! А така можете да успеете да спечелите битката със заболяването и да си върнете здравето.

Вдъхновен от тези усилия не само за спасяването на живота на майка ми, но и за поддържането ѝ здрава, аз превърнах етеричните масла в част от дневния си режим. Съпругата ми и аз ги използваме като естествени лечебни средства за множество здравословни проблеми, прилагаме ги в личната си хигиена и грижа и за почистване на дома, а аз нося със себе си масла от тамян и лавандула почти навсякъде, където ходя. Приготвям си собствени домашни рецепти с етерични масла, с които съм заменил толкова много продукти, които преди купувах, като сапун, шампоан, дезодорант и паста за зъби.

Към днешна дата съм препоръчал етеричните масла на хиляди от моите пациенти и на членове на семейството. Всъщност вярвам, че днес те са най-недостатъчно употребяваните лекарства на растителна основа в света. Една от мисиите на живота ми е да помогна за трансформирането на здравето на този свят. Затова искам да науча хората как да включат етеричните масла в ежедневието си.

Толкова много от заболяванията, на които сме свидетели днес, се дължат на високите нива на токсичност в телата ни. Токсичните химикали са се превърнали в коварни нашественици в нашия живот. Те са в храната, която ядем, лекарствата, които приемаме, продуктите, които използваме, и дори водата, която пием.

Част от нашата обща мисия е да научим хората как да живеят живот без токсини и медикаменти. Етеричните масла може да се използват като естествен заместител на някои лекарства, конвенционални продукти за лична хигиена, продукти за тяло и домашни почистващи препарати. Етеричните масла може да се прилагат по толкова много начини, че единствените им истински граници се дължат на липсата на знания за безопасната им и правилна употреба – а именно това ще получите от тази книга.
С подходящите инструменти във вашия арсенал вие и семейството ви може да постигнете пълна трансформация на домашната си аптечка, а и на живота си.

Ако сте готови да получите:

  • повече енергия
  • по-добро здраве
  • балансирани хормони
  • подобрено храносмилане
  • по-високо качество на живота като цяло!

То тогава сте открили правилния ресурс в правилното време. 

Искам да ви осигурим на едно място всичко, което е необходимо да знаете за етеричните масла. Както и всичко, от което се нуждаете, за да ги използвате ефективно.

Надявам се новата ми книга да ви даде отговорите, които търсите.

Ваш:
д-р Джош Акс

2 коментара. Leave new

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed