Анджела Басет в ТОП форма и на 60

 

Анджела Басет, звездата от филма „Мисията невъзможна: Разпад“, „Черната пантера“, „9-1-1“ и повече от 90 други филма и телевизионни сериала, отпразнува своя 60-и рожден ден със снимка по бански в Инстаграм. Както се вижда на снимката актрисата е в топ форма. Нека днес да ти разкажем как поддържа фигурата си Анджела Басет. Предполагам се досещаш защо избираме да ти разкажем точно нейната история, но… чети по-надолу за повече детайли.

 

60-годишната звезда от „Мисията невъзможна: Разпадане“ споделя как остава във форма за екшън блокбастър. Моля, пригответе си лист и химикал, защото Анджела Басет е тук, за да ви запознае със своя режим за здраве и фитнесплан и тя ще бъде много прецизна в инструкциите си.

Потребител публикува едноминутен клип от престурнето на Басет за „Мисията невъзможна“, в който актрисата очертава седмичния си график за хранене и тренировки. Клипът бързо стана вайръл – може би защото Басет вече е на 60 години. И отпразнува рождения си ден със снимка по бански – доказателство, че каквото и да прави тя, то работи. Или може би поради контраста между монолога на Басет и безмълвната усмивка на интервюиращата я, която вероятно не беше подготвена за отговора, който щеше да получи на привидно обикновен въпрос за влизането във форма за филма. („Каква е формулата?“ са точните ѝ думи според пълния клип в Youtube, озаглавен „3 неща, които трябва да правите, за да изглеждате като Анджела Басет“. „Нямаме време“, отговори Басет.)

На фона на неочаквания отговор на Басет камерата се движи към възхитеното, но все пак разтревожено изражение на вземащата интервюто. Тя кима, докато актрисата обяснява кога да ядем въглехидрати, кога мазнини (но само полезни мазнини) и кога протеини, подправяйки обясненията си с развълнувани жестове с ръце. Явно Анджела Басет наистина обича да говори за тези неща.

„В понеделник и вторник мога да ям въглехидрати, плодове; в сряда и четвъртък  протеини и зеленчуци. Обаче без мазнини през първите четири дни. А след това, през последните три дни, включвам изобилие от мазнини“, обяснява Басет, като едва спира, за да си поеме въздух. „Полезни мазнини, разбира се: може кокосово масло, сьомга, бадеми, бадемово масло, знаете, зехтин…такива неща. Не консумирам никакви млечни продукти – продължава тя. – Никакъв хляб с брашно. Само хляб Езекил от покълнали семена.“

„Това достатъчно ли е?“, пита  Анджела накрая.

„Да, ти ми даде формулата!“, отговаря водещата интервюто, явно щастлива, но и подготвена това да е краят. Но не – Анджела Басет тепърва започва.

„Има и още. Другото е, че тренирам с моя треньор. Плащам си (знаменитостите и те са точно като нас), така че да ходя да тренирам, защото не искам да пилея парите си. Трябва да знам, че има пред кого да съм отговорна и че някой ме чака там. Защото познавам себе си и знам, че никак не ми е трудно иначе да се разубедя и да не отида на фитнес“, казва тя. (Ние не вярваме това нито за секунда. Няма начин Анджела Басет да я мързи да ходи на фитнес!) „Отивам сутрин, защото с напредването на деня желанието ми за тренировка намалява.

В понеделник и вторник правя кардио; в сряда и четвъртък, когато ям протеини, включвам силови тренировки, а след това, в петък, събота и неделя, с всичките тези мазнини от храната, тогава е време за… – тук тя си поема дълбоко дъх както, за да илюстрира какво следва, така и защото все пак трябва да диша някъде в този монолог – дълбоко дишане, масаж, йога“. След това Анджела прави пауза и с пренебрежителен жест с ръка завършва: „Не се занимавам с йога“.

 

И още за това как Анджела Басет поддържа своята ТОП форма можеш да прочетеш в сайта на Хейли Помрой ето тук.

Публикуваме превода от сайта на Хейли Помрой дословно.

Слушайте моята клиентка Анджела Басет. 

Звездата от филма „Мисията невъзможна: Разпад“, „Черната пантера“, „9-1-1“ и повече от 90 други филма и телевизионни сериала, да говори за своя успех с “Ключът към бързия метаболизъм”.

Гледайте интервюто тук.

Ключът към бързия метаболизъм, или накратко КБМ, е 28-дневен план за хранене, предназначен да ви помогне да изглеждате и да се чувствате по-добре, като ядете. Да, точно така. Яденето на ИСТИНСКА храна е ключът към отслабването, ускоряването на метаболизма ви и подобряването на цялостното ви здраве с помощта на този план. Режимът на КБМ е разделен на 3 фази, с допълнителна фаза за поддръжка.

– Фаза 1 – Разпускане (успокояване на тялото от стреса, за да се подпомогне усвояването на полезните вещества от храната): плодове с висок гликемичен индекс + умерено количество протеини + нисък прием на мазнини + енергично кардио.

– Фаза 2 – Отключване (изграждане на мускули и освобождаване на натрупаните мазнини): много висок прием на протеини + висок прием на зеленчуци + ниско съдържание въглехидрати + ниско съдържание на мазнини + силова тренировка.

– Фаза 3 – Отприщване (изгаряне на мазнини): високо съдържание на здравословни мазнини + умерен прием на въглехидрати + умерено количество протеини + плодове с нисък гликемичен индекс + активност за намаляване на стреса (масаж, йога, дихателни практики).

 

Повече за книгите на Хейли Помрой и нейните програми разбери тук.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed