Достигане на плато или защо спира отслабването?

 

плато-или-защо-отслабването-спира

Понякога – всъщност често – дори в най-добрия възможен свят, дори с най-добрата възможна диета отслабването спира. Кантарът започва да показва неизменно все едно и също число, при това преди то да е станало такова, каквото бихте искали да бъде. В такива случаи се казва, че се стига до плато в отслабването. Важно е да знаем, че когато не сме се отървали от килограмите, които трябва да свалим, винаги има причина. Винаги. Има си научно обяснение и това няма нищо общо с какъвто и да е личен провал от наша страна.

Не става въпрос за воля или слабост. Става дума за биохимия.

Затрудненото или невъзможното отслабване, особено при условия, в които даваме на тялото си всичко необходимо, за да отслабне е знак, че в системата нещо се е объркало. Тялото или по-скоро отслабването се намира в плато.

Забиването на малка трескá в големия пръст на крака ни може да доведе до каскада от сериозни проблеми в цялото ни тяло, ако не направим нещо по въпроса. Но решението не е да си отрежем крака. Трябва да извадим трескáта, но не небрежно, хаотично или по начин, който би ни причинил повече вреда, отколкото полза. Изваждането на трескáта изисква концентрация, прецизност и правилния инструмент.

Когато отслабването се забави, когато стигнете до плато, нашето тяло ни изпраща съобщение.

Имаме еквивалента на трескá в метаболитната си система. За да излезем от платото и да започне отново отслабване, трябва внимателно и умело да извадим тази трескá с пинсети, така че тялото ни да може да се върне към оптимално функциониране, правейки това, което прави най-добре: да изгаря мазнини за гориво.

Но как трескáта е попаднала в пръста ни? Начинът, по който тялото се справя с храната е доста невероятен. Ако точка А е храненето, а точка Я е живеенето, метаболизмът е всички букви между тях. Метаболизмът е скоростта, с която превръщаме храната в живот. Подобно на Румпелщилцхен, който преде златна прежда от сламата, метаболизмът превръща храната в нас – в кожата, косата, кръвта, костите, мускулите и енергията ни. Това е химията на живота и магията, която превръща храната в чинията ни в живота, който живеете всеки момент от деня.

Това обаче не става мигновено.

Превръщането на храната в живот чрез метаболизма е процес. Когато консумираме храна, тялото ни прави с нея основно три неща:

  1. Тялото ни реагира на храната.
  2. Тялото ни смила и усвоява храната.
  3. Тялото ни използва микронутриентите в храната, за да създаде равновесие между производството и биосинтезата на хормони.

Във всеки един момент по време на този процес – по време на реакцията към храната, по време на храносмилането или по време на балансирането на хормоните – нещата може да се объркат и когато това се случи, цялата система рухва. Това е като онази трескá в пръста на крака ни – изглежда като малък проблем, но ако не се справим с него, ако оставим мястото да загнои, много скоро може да изпитваме силна болка. Може да се стигне дотам да не може да ходим или дори да получим общосистемна инфекция.

Малък проблем може бързо да се превърне в голям

А в случая на метаболизма малък проблем във всеки момент от процеса може да доведе до подуване, включително на корема, киселинност, възпаление, ниски нива на енергия, проблеми с настроението, напълняване, прекомерно натрупване на мазнини и дори в крайна сметка хронични заболявания като артрит, сърдечносъдови болести, автоимунни заболявания и алцхаймер. Метаболитните проблеми са сериозни и ако искаме да се чувстваме добре и да се отървем от излишните килограми и мазнини, трябва да се справим с тях.

Може би вашият лекар дори ви е предупредил, че трябва да отслабнете или че сте изложени на риск от здравословен проблем като предиабетно състояние или безплодие, или мастна чернодробна болест. Моите клиенти често идват при мен, фокусирани върху външния вид, който желаят да имат и върху това как ще изглежда тялото им, след като успеят да отслабнат. Но истинското чудо и силата на отслабването е в това да бъдеш физически в режим на отслабване. Дори и да се разделите само с 2 – 3 килограма, когато тялото ви е в процес на отслабване, то прави драстични промени. Веднага щом процесът на отслабване започне, се стига до промяна във възпалението в организма ви, в начина, по който обработвате микроелементите и в хормоните ви. Не става въпрос само за това да изглеждате невероятно, когато приключите с отслабването (въпреки че и това се случва). Става въпрос за това, което насърчвате по отношение на цялостното си здраве, когато излезете от режима на напълняване или резистентност към отслабване и преминете в режим на сваляне на килограми и загуба на мазнини.

Това е, което Burn може да направи за вас – да ви извади от платото. Да ви върне обратно в режим на отслабване и обратно в каскадата от положителни биохимични промени, които засягат тялото ви. Независимо дали имате много килограми за сваляне или малко, пригответе се за сериозна трансформация.

Едно от най-добрите неща за Burn е, че това е нещо, което всеки може да направи. Каквито и да са вашата хранителна философия, диетични ограничения, навици или склонности, Burn може да работи за вас. Спрете с това, което правите, за няколко дни и се оставете в мои ръце. Нека ви дам летящ старт и след това можете да продължите по пътя, връщайки се към това, което сте правили преди. Може би живеете според „Ключът към бързия метаболизъм“. Отличен избор! Или може би сте отдадени на някаква друга система и философия на хранене – или на никаква система. Може би действате интуитивно и по усет. Разбирам това! Има много начини да живеете здравословно.

Това е още едно нещо, което прави тази програма различна – Burn не е начин на живот

Не е нещо, което трябва да се прилага вечно. Това е интензивен предписващ инструмент, който може да се използва с цел метаболитно микровъзстановяване. Влезте в режима, разчупете нещата и излезте отново. Това е вашият инструмент, който да използвате, когато имате нужда от него.

 

Може би вече имате представа, че организмът ви не реагира правилно на храните. Ако това е вашият случай, трябва да приложите I-Burn в битката срещу задържането на течности, подкожните мазнини и възпалението.

Ако смятате, че имате храносмилателни или респираторни проблеми или уплътняване на тялото, или ако сте развили твърди дипли мазнини на лесни за намиране места, тогава трябва да копаете дълбоко, следвайки D-Burn. Това ще ви превърне в човек, който може да преодолее храносмилателните блокажи и да се отърве от тежката, плътна мазнина, натрупваща се по цялото му тяло.

Ако разбирате от личен опит какво точно имам предвид като говоря за причиненото от хормонален дисбаланс напълняване – ако теглото ви се повишава стремглаво, формата на тялото ви се променя по начин, който не ви харесва и изпитвате емоции като на влакче на ужасите, тогава трябва да започнете H-Burn, за да можете да спрете агресивното напълняване, като възстановите хормоналното си равновесие и започнете да изгаряте излишните мазнини, така че да изваете тялото си в силуета, който е предназначено да има.

Без значение кой план ще изберете, вие ще направите нещо чудесно за тялото си:

  • Когато изпълнявате I-Burn, ще се борите с реактивността на тялото си към храната. За три дни може да се разделите с до 1,5 килограма. След като победите враговете си и спечелите битката, вероятно ще чуете коментари като: „Леле, кожата ти изглежда фантастично!“ или „Изглеждаш толкова красива днес!“, или „Имаш такъв отпочинал и здрав вид.“ Премахването на един и половина килограма от правилните места на тялото ви може да доведе до драстична промяна във външния ви вид.
  • При прилагане на D-Burn вие ще се насочите към проблемите с храносмилането и усвояването на храната от тялото ви. За 5 дни можете да се разделите с до 2 – 2,5 килограма. След успеха ви в начинанието вероятно ще чуете коментари от рода на: „Боже, имаш толкова тънка талия!“ и „Коремът ти е толкова плосък!“, и „Изглеждаш толкова здрав(а)!“. Представете си одеяло от 2 – 3 килограма, което покрива цялото ви тяло. Сега си представете как го развивате и махате от себе си. Това е разликата, която можете да видите за 5 дни.
  • Когато изпълните H-Burn, ще създадете хармония в хормоните си, за да промените формата на тялото си. За десет дни може да отслабнете с 4 – 5 килограма. Ще предизвикате коментари от сорта на: „О, боже, с колко килограма отслабна?“ и „Формата на тялото ти се е променила напълно“

Има много основателни причини да изберете всеки конкретен план. Всички те ще ви бъдат от полза, така че не е възможно чак да сгрешите. Но помислете кой ви допада най-много. Разберете повече тук:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed