Заземяване!

Запомни тази думичка!

Тя е ключово важна за нашето благополучие! Както за физическото, така и за емоционалното ни тяло! Мога много да говоря за ролята на заземяването. Но ще се постарая да съм максимално кратка. Защото искам да прочетеш цялата статия и да ти остане време да помислиш по поставените въпроси. И също така да ги провериш в ежедневието си.

Накратко: заземяването е всяко действие, при което сме в контакт с природата. Когато се разхождаме в гората, на плаж сме, копаем или садим нещо в градината, къпем се в море/река… и още много други, но най-любимото ми е – ходене бос по тревата. Колкото повече влизаме в контакт с природата, чрез кожата, толкова повече се заземяваме.

 

Защо е важно да се заземяваме?

За да останем свързани с природата и нейните цикли. А оттам и с циркадния ритъм на собственото си тяло. Това ни помага също да се разтоварваме по-ефективно от стреса и напрежението. Да чуваме по-добре и по-ясно сигналите на собственото си тяло.

Може би ще си кажеш, че това са ала-бала приказки, суеверни глупости. Че ние сме модерни хора, които уважават науката и имат здрава логика. Само че не са глупости! И ако луната има силата да измества океана с няколко метра, кои сме ние, питам, че да спорим с природата?

Природата е стихия! Всеки един човек също е стихия.

Хубаво е да се научим да я изразяваме, но и да я успокояваме. Най-лесно това овладяване става чрез контакт с природата.

Ето какво можеш да направиш, за да използваш всеки удобен случай за заземяване. Това не е програма максимум. Не означава да зарежеш всичко и да хванеш гората. По-скоро означава да запомниш, че връзката ни с природата е ключова за нашето здраве и благополучие. И че като сме обградени от бетон и асфалт, ние вехнем, точно както вехнат и откъснатите цветя. Затова използвай следните идеи винаги, когато ти се отдаде възможност:

  • ходене боси по трева;
  • седене, лежане на горещия пясък – директно, без хавлия, само по бански;
  • хубаво къпане в морето след това;
  • бране на билки в гората още по „росно време“;
  • работа в градината – колкото повече се каляме, толкова повече се заземяваме! Не забравяй това!;
  • къпане в чисти водоизточници – река, море, язовир, водопад;
  • включване на лампи от хималайска сол – в офиса, у дома, особено около рутери, кабели и пр.електромагнитни излъчватели;
  • носене на кристали и полускъпоценни камъни;
  • горско къпане – очаквай нова статия по темата.

В обобщение – всичко, което е част от природата и е в контакт с кожата ни, ни помага да останем балансирани.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed