Защо е важно и препоръчително да попълваме дневник?

Вече говорихме за изграждането и автоматизирането на нови навици. Обърнахме внимание на факта, че първите две до три седмици са решаващи. Разгледахме и ролята на дисциплината и как тя ни помага. Ако все още не си прочела тази ни статия, не я пропускай. Вярвам, че ще ти е много полезна. Можеш да я прочетеш тук.

И все пак защо е важно да изграждаме нови навици с помощта на дневник?

Защото той е един инструмент, който ще ни помага да останем фокусирани и в момента, в който еуфорията си отиде. Обикновено започваме нещо ново и хубаво в живота си с огромен заряд ентусиазъм. Но след няколко дни, особено след като ни увлече ежедневието, вече не сме така категорични в намеренията си. Нито сме  толкова стриктни в изпълнението им.

Когато еуфорията си отиде
Когато еуфорията си отиде.

С какво може да ти помогне дневникът?

В нашия „Вдъхновяващ дневник“ започваме с това да опишем причините, поради които искаме да променим нещо. Например може да си изясниш защо искаш да започнеш да пиеш повече вода, защо искаш да влезеш във форма, защо искаш да започнеш да тренираш – или нещо друго, които би искала да подобриш в здравословния си статус.

Програмата, която сме разработили, те води стъпка по стъпка в правилната посока.

Преди да започнеш, дневникът те приканва да опишеш точно тези свои причини. Кое е ключовото тук? Важно е да го направиш в момента, в който вземеш решение да предприемеш нещо ново за себе си или да се разделиш с нещо старо, което ти самата определяш като лош навик. Или, да кажем, нещо като поведенчески модел, който не ти служи вече и е време да си ходи. Точно в този момент ти си най-решителна и най-мотивирана. Точно в този момент можеш да посочиш всички важни за теб причини.

И тези 5 минути, които ще отделиш, за да ги запишеш, ще ти се отблагодарят многократно! Постави акцент върху причините. Бъди конкретна. В описанието сложи повече важни за теб причини. Приключи с това какво би се случило, как би се чувствала, след като вече си постигнала желаната цел.

Как това ще ти помогне?

Обикновено текстовете, които сме способни да напишем в такъв момент, са много силно емоционално заредени. И когато се увлечем в ежедневни рутинни действия, точно този текст може да ни върне към целта, да ни мотивира да останем верни на решението и намерението си и да продължим да полагаме усилия за случването на нещата, които искаме.

Ако отделиш 5 минути да запишеш причините си и след това ги прочетеш в труден момент (този, в който вече си се разколебала), повярвай ми, ще усетиш разликата. Дори е възможно да се запиташ: „Наистина ли аз съм написала това?“.

Припомнянето на причините, поради които искаш да постигнеш нещо, ще те мотивира допълнително. Това, което се изисква от теб, е да продължиш да си отбелязваш изпълнението на новата задача – ден след ден.

И нека ти споделя още нещо за финал. Може и да не ми повярваш сега, но ако ми се довериш, след 12 седмици ще се убедиш, че съм права. Ще го видиш в собственото си ежедневие.

И това е фактът, че здравословните навици са също толкова пристрастяващи, колкото и лошите, но по-резултатни.

Добрите навици са пристрастяващи
Добрите навици са пристрастяващи

 

Повярвай ми, в момента, в който видиш първите резултати от първоначално положените усиля, ще ти се иска да продължиш. Да добавиш още нещо в грижата за себе си. Направи го по гореописаната схема. Само че този път ще ти е много по-лесно! И ще ти отнеме по-малко време. Въпреки това не пропускай стъпките.

Разбира се, можеш да последваш тази схема и да си описваш всичко в малка тетрадка или в работния си тефтер. Ако искаш обаче да се възползваш от всички допълнителни стъпки в програмата ни и да черпиш щедри дози мотивация от вдъхновяващите моменти в дневника, то можеш да закупиш нашия „Вдъхновяващ дневник за влизане във форма“ още днес.

Защо да го купиш още днес? И защо да започнеш да го попълваш още утре?

Защото след една година ще ти се иска да си започнала от днес!

Чаша след една година...
Чаша “След една година ще ти се иска да си започнала от днес.

 

Припомням, че за всички покупки до 21.02.2021 имаме специални промоционални условия. Едно от най-важните е, че можеш да се включиш в нашата безплатна БОНУС програма. Побързай, групата вече се сформира.

Как можеш да се включиш? Разбери тук.

И още една изненада. Подготвили сме вдъхновяващи чаши с послания от дневника, които ще ти помогнат да останеш фокусирана, докато се наслаждаваш на чаша ароматен чай. Очаквай повече информация за чашите скоро.

Ще се радвам да се видим в групата!

2 коментара. Leave new

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed