ЗАЩО ИМА ТРИ РАЗЛИЧНИ ПЛАНА BURN И КОЙ Е ПОДХОДЯЩИЯТ ЗА ВАС?

Вече споделихме, че в новата книга на Хейли Помрой “ИЗГАРЯНЕ” има три различни хранителни режима, които са и с различна продължителност. Те са фокусирани към трите най-чести проблема, които възпрепятстват отслабването (при наличние на здравословно балансирано хранене и адекватна двигателна активност). И това са: възпаление, храносмилателни проблеми, хормонален дисбаланс. Но, разбира се, няма кой освен самата Хейли Помрой, да ни разкаже по-ясно и конкретно защо има три различни хранителни режима и как да изберем подходящия за нас.

Ето какво има да ни сподели Хейли Помрой.

Моята клиника е като лаборатория за изследване и разработки. Извършвам научноизследователска и развойна дейност върху хора и след това пренасям резултатите и наученото върху вас. Когато имам лукса да консултирам някого лично, мога да разбера точно от какво има нужда и да създам план специално за него. Правя това по цял ден, всеки ден. И нещото, което винаги ме е интересувало и предизвиквало най-много, беше, когато клиенти, при които нещата изглеждаше да се развиват добре, внезапно спираха да отслабват. Моят опит в справянето с тези предизвикателства осигури основата за книгата ми и информацията, която ще ви помогне днес.

Често от мен се изисква да осигуря резултати незабавно. Обичам да разполагам с лукса да имам цял месец или поне две седмици, за да заведа клиентите си на по-добро място. В много случаи нямам толкова много време. Някой трябва да започне да снима филм след седмица и половина или да се появи на наградите в петък, а вече е понеделник, или трябва да изглежда фантастично за фотосесия в понеделник, когато вече е петък.

Живея за тези ситуации!

Те изваждат наяве вътрешния ми Шерлок Холмс и пристрастения към адреналина в мен! Винаги съм готова за предизвикателството и когато някой не може да излезе от плато в отслабването, искам да знам защо. През годините винаги, когато това се случваше, задълбочавах търсенето си чрез въпроси, лабораторни изследвания и оценка на физическото състояние на клиента си. Колкото повече проучвах, изследвах и научавах, толкова повече виждах едни и същи активни модели.

Това, което забелязах е, че платата в отслабването почти винаги са причинени от един от три различни проблема: възпаление, храносмилателни затруднения или хормонален дисбаланс. Насочването към тези области е не само отговорът на проблема с платото в отслабването, но и ключът към бързото преобразяване на тялото.

Така че, когато имам само 3 дни с вас, ние се насочваме към възпалителните реакции на тялото към храните, които причиняват подуване поради задържане на вода и лимфа. Фокусираме се върху функционирането на бъбреците, лимфната система и пикочния мехур. Промиваме, детоксикираме и хидратираме тялото, създавайки изпъкнали скули, тънки глезени и сияен тен.

Наричам това I-BURN

(I идва от английски: inflammation – възпаление)

 

Когато имам на разположение само 5 дни с вас, ние се насочваме към затлаченото храносмилане и задръстената дихателна система, като се фокусираме върху лигавицата на храносмилателния тракт и белите дробове. Ето как гледаме на това: лигавицата на белия дроб и дебелото черво са направени от една и съща тъкан. В единия случай тя позволява на кислорода да попада в кръвта, а в другия – на микроелементите да попаднат в кръвта. Оксигенацията е от решаващо значение за метаболизма и за поддържане на pH на кръвта и насищането ѝ с кислород. Това е начинът, по който хранителните вещества се разграждат и се отвеждат до митохондриите, за да подхранват метаболизма. Справям се с подуването на корема, насищам белите дробове с кислород и засилвам кръвообращението за плосък корем и по-стегнати ханш и бедра, осигурявайки на тялото изобилие от енергия.

Наричам това D-BURN

(D от английски: digestion – храносмилане)

Когато разполагам само с 10 дни с вас, ние се насочваме към хормоналната система на тялото, като се фокусираме върху използването на храната за създаване на баланс. Когато хормоните са в дисбаланс, тялото използва мастните клетки по два начина. Първо, за да абсорбира хормони, които не са правилно разградени, и второ, за да произвежда хормони в опит да създаде равновесие. И двете ситуации причиняват пролиферация на мастни клетки или агресивно напълняване. Давам ви това, от което се нуждаете, за да освободите и изгорите мазнините, така че да можете да произвеждате и синтезирате хормоните, които ще ви превърнат от зациклили в плато в секси парче.

Наричам това H-BURN

(H oт английски: hormones – хормони)

Ден след ден клиентите ми си тръгват с предписание да следват една от тези три програми, за да излязат от платото, в което се намират. Повечето от моите клиенти са пробвали поне един, а често и трите от тези методи многократно през годините, а сега можете да ги опитате и вие. Вие сте следващите! Нека ви трансформираме, за да можете да се движите спокойно, уверено и свободно по червените килими на света и на живота си. Може би вашият червен килим, като моя, е на футболния мач на детето ви. Без значение къде се намирате или какво правите, толкова е хубаво да изглеждате и да се чувствате възможно най-добре.

И така, какво ви пречи да отслабвате?

В повечето случаи отслабването спира поради една от следните три причини:

  • Тялото задържа излишни течности – вода и лимфа – в опит да смекчи реактивността чрез разреждане на токсичността. Затлачването на естествените системи за детоксикация на тялото причинява повишаване на киселинността в тъканите му и системно възпаление. Това от своя страна води до увеличаване на подкожните мазнини или целулит, тъй като организмът се опитва да намери места за складиране на токсините, които се натрупват.
  • Стомашно-чревната система не работи правилно и се затлачва. Това забавя друга от естествените системи за изхвърляне на токсините от тялото, причинявайки натрупването на плътни, тежки, устойчиви на отслабване жълти мазнини, тъй като тялото търси допълнителни начини за складиране на токсини.
  • Микронутриентите в храната, която ядете, не се синтезират правилно в химикалите/хормоните, от които се нуждаете, за да поддържате теглото си под контрол, причинявайки агресивно натрупване на меки, пухкави бели мазнини на бучки, които придобиват някои хормонални характеристики и причиняват още повече хормонален дисбаланс във вашата система.

 

В зависимост от това кой от тези проблема имате или кой ви създава най-много затруднения (много хора имат повече от един проблем), можете да изберете кой от трите BURN плана е най-подходящ за вас. Всеки един ще ви помогне да преминете през платото, но ще ви насочва по различен начин в постигането на целта.

Това, което правите, явно не работи. Така че, вместо да правим повече от него (като да правим повече упражнения) или по-малко от него (като да ядем по-малко), ние ще пробваме нещо друго, за да раздвижим нещата и да излезем от зациклянето.
Разпознахте ли се вече?

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed