Здравослвоно шоколадово брауни – без захар, без глутен и без млечни
Всички обичаме шоколад! 🍫 А какво да кажем за шоколадовото брауни? Без колебание и единодушно ще признем, че е нустоимо!
А доктор д-р Дрю Рамзи ни доказа и че той е много полезен за мозъка! Заради това, но и не само, днес споделям още една рецепта за здравословно шоколадово брауни! 🍫🍫 За повече шоколадови рецепти, посети блога ни J
И тази рецепта е без захар, без глутен и без млечни 🚫🍬
Само със здравословни съставки, като авокадо, какао на прах и кленов сироп. Обожавам кленов сироп а ти? Винаги го предпочитам при печени сладкиши и естествено като добавка към палачинки и гофрети! Но може да се замени и с мед 🍯🍲
И време за най-добрата част?
Вкусът на това брауни е великолепен! Все така богат и шоколадов, колкото на и обикновено брауни! 😋🍪
Така че, ако искаш да се поглезиш без вина, опитай нашето здравословно шоколадово брауни! 🍰💪 Можете да го приготвиш у дома и да се насладиш на копринено меката му текстура и плътния шоколадов вкус. 🏠🎉
Време е за здравословен десерт! 🎈🎊 Не забравяй да споделиш с нас своите снимки и коментари, ако решиш да го приготвиш! 📸💬
Необходими съставки за шоколадово брауни:
- 1 брой зряло авокадо
- 1/2 чаша разтопено кокосово масло
- 1/2 чаша сурово какао на прах
- 1/2 чаша кленов сироп
- 1 чаша бадемово брашно
- 1 чаша настърган шоколад Yummy Natural
- 1 чаена лъжичка домашен ванилов екстракт
- 1 чаена лъжичка сода бикарбонат
- 1/4 чаена лъжичка сол
Начин на приготвяне:
- В блендер смеси авокадото, кокосовото масло и кленовия сироп до получаване на гладка смес.
- Добави сухите съставки – какаото на прах, бадемовото брашно, ваниловия екстракт, содата бикарбонат и солта. Блендирай докато се съчетаят.
- Прехвърли сместа в тава за печене, предварително покрита с хартия за печене.
- Поръси с настъргания шоколад отгоре.
- Печи в предварително загрята фурна на 180°C за около 20-25 минути или докато браунито стане пухкаво и се запече.
- Извади от фурната и го остави да изстине преди да го нарежеш и сервираш.
Приятно хапване! 🍫🥑