Здравослвоно шоколадово брауни – без захар, без глутен и без млечни

 

 

Всички обичаме шоколад! 🍫  А какво да кажем за шоколадовото брауни? Без колебание и единодушно ще признем, че е нустоимо!
А доктор д-р Дрю Рамзи ни доказа и че той е много полезен за мозъка!  Заради това, но и не само, днес споделям още една рецепта за здравословно шоколадово брауни! 🍫🍫 За повече шоколадови рецепти, посети блога ни J

И тази рецепта е без захар, без глутен и без млечни 🚫🍬

Само със здравословни съставки, като авокадо, какао на прах и кленов сироп. Обожавам кленов сироп а ти? Винаги го предпочитам при печени сладкиши и естествено като добавка към палачинки и гофрети! Но може да се замени и с мед 🍯🍲

И време за най-добрата част?

Вкусът на това брауни е великолепен! Все така богат и шоколадов, колкото на и обикновено брауни! 😋🍪

Така че, ако искаш да се поглезиш без вина, опитай нашето здравословно шоколадово брауни! 🍰💪 Можете да го приготвиш у дома и да се насладиш на копринено меката  му текстура и плътния шоколадов вкус. 🏠🎉

 

Време е за здравословен десерт! 🎈🎊 Не забравяй да споделиш с нас своите снимки и коментари, ако решиш да го приготвиш! 📸💬

Необходими съставки за шоколадово брауни:

  • 1 брой зряло авокадо
  • 1/2 чаша разтопено кокосово масло
  • 1/2 чаша сурово какао на прах
  • 1/2 чаша кленов сироп
  • 1 чаша бадемово брашно
  • 1 чаша настърган шоколад Yummy Natural
  • 1 чаена лъжичка домашен ванилов екстракт
  • 1 чаена лъжичка сода бикарбонат
  • 1/4 чаена лъжичка сол

Начин на приготвяне:

  1. В блендер смеси авокадото, кокосовото масло и кленовия сироп до получаване на гладка смес.
  2. Добави сухите съставки – какаото на прах, бадемовото брашно, ваниловия екстракт, содата бикарбонат и солта. Блендирай докато се съчетаят.
  3. Прехвърли сместа в тава за печене, предварително покрита с хартия за печене.
  4. Поръси с настъргания шоколад отгоре.
  5. Печи в предварително загрята фурна на 180°C за около 20-25 минути или докато браунито стане пухкаво и се запече.
  6. Извади от фурната и го остави да изстине преди да го нарежеш и сервираш.

 

Приятно хапване! 🍫🥑

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed