Кубчета лед за разкош

Обичам да внасям малки дози разкош в ежедневието си всеки ден. Разкошът на първо място е емоция. Той не е толкова материално, колкото емоционално усещане. И разбира се, нагласата да си го позволим! Задача: ако обичаш разкоша, но нямаш достатъчно от него в ежедневието си, помисли какво нематериално нещо би могло да го допълни. В действителност живеем в един изключително материален свят. Лично на мен това не ми допада особено. Не си даваме сметка колко сме зависими от вещи, неща, които да купуваме, неща които да подобряваме – в себе си, в работата си, в отношенията си.
Аз обичам да подобрявам и да оптимизирам постоянно и в личен, и в професионален план. Но понякога… просто се уморявам от това! Идеята, че трябва да подобрим още нещо понякога ни вкарва в една друга енергия – на липса и на недостатъчност. А оттам и на неудовлетвореност.

Как можем да променим това?

Как да балансираме?

За да продължим да се развиваме – като хора, като личности, като професионалисти, подобряването е неизбежна част от процеса. Т.е. няма как да спрем да го правим. Можем обаче да се научим да балансираме, като противопоставяме друго действие. Предложението ми днес е да внесем малки дози разкош във всеки ден с няколко кубчета лед. Нематериално, но емоционално.

Твърде семпло, ще си кажеш! Реално да! Красотата е в малките семпли неща. Ето умение – да се радваме на малките неща е умение, което често губим, защото изглежда твърде елементарно, твърде лесно. А ние нерядко си мислим, че ни трябва нещо по-мащабно В действителност това, което все не ни достига, е нещо семпло и леко, чисто човешко.

В електронната книга, която издадохме миналата година, неслучайно говоря много за това. Да превърнем насладата от една напитка – топла, студена, няма значение – в рутина. И да ѝ се насладим за 10-15 минути в тишина. В нашето лично време, в което оставаме сами със себе си и се завръщаме към себе си. Трябва да имаме такова всеки ден. Иначе лудостта, в която живеем, ще ни превземе. Електронната книга „Магични напитки за разкош“ можеш да вземеш като подарък към всяка поръчка на книгата „Интуитивен фастинг“.

Ето моята доза разкош за седмицата.

Кубчета лед, които добавям в матча лимонадата си или в лимонадата от куркума

 

Идея: подготви 3 – 4 форми за лед. Направи различни варианти. Един с боровинки, един с ягоди, един с папая. Един с листенца мента… схвана идеята. Когато ледчетата са готови, извади ги от формата. Сортирай ги по вид. Прехвърли ги в пликове за замразяване, запечатай ги и постави етикети.

Още една идея!
Следващия път, когато ти остане по малко от някоя свежа подправка или от плодове, нарежи ги на малки парченца и ги замрази във форма за лед.

Следва рецепта за кубчета лед от билкова инфузия. Но ако ти се вижда прекалено сложно, просто постави листенца и парченца плод във формите за лед. Долей с вода и замрази. А билковата инфузия направи през уикенда.

 

Кубчета лед от билкова инфузия

Необходими продукти:
  • 2 – 3 връзки пресни билки; подходящи са розмарин, мента, магданоз, копър, джоджен
  • филтрирана вода
  • форми за лед
  • пликове за замразяване
  • еднолитров буркан с широко гърло

Измий и подготви билките. Нарежи ги на ситно и ги сложи в буркана. Допълни с водата и затвори плътно буркана. Остави билките да се киснат 24 до 36 часа на хладно. След това прецеди водата от билките и я прехвърли във форми за лед. Замрази за една нощ. После можеш да извадиш ледените кубчета с билкова инфузия и да ги прехвърлиш в пликове за замразяване.

Използвай ледените кубчета като добавка към любимата си лимонада или просто ги сложи във водата си. Може да доовкусиш и да допълниш детоксикиращия ефект, като добавиш и супена лъжица пресен лимонов сок към нея.

Нямаш време?
Просто добави 2 – 3 замразени боровинки към чаша газирана вода и се наслади на емоцията!

Не забравяй, че от разкошните кубчета лед може да сложиш и в специалната ЕКО бутилка Oneconic на Надя Петрова. Ако още нямаш такава, виж тук.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed