Вкусна сгряваща супа с моркови, кокосово мляко и джинджифил. Перфектна за лек обяд през уикенда или бърза вечеря в делничен ден.
Време за приготвяне: 20 минути | Общо време: 30 минути
Необходими съставки:
2 супени лъжици кокосово масло
1 глава лук, обелен и нарязан на едро
6 чаши обелени моркови, нарязани на едро (около 650 грама)
3½ чаши зеленчуков бульон
400 милилитра пълномаслено кокосово мляко
1½ супени лъжици прясно нарязан корен от джинджифил
1 супена лъжица къри на прах
½ чаена лъжичка счукан червен пипер на люспи
½ чаена лъжичка морска сол
черен пипер на вкус (по избор)
за гарниране по избор: кокосово мляко, натрошени люспи червен пипер, ядки и семена или пресен магданоз, копър или любими подправки на вкус.
Начин на приготвяне:
Загрей кокосовото масло в голяма тенджера за супа на умерен огън и добави лука.
Готви лука за около 7 минути, като от време на време разбъркваш.
Добави морковите и готви с разбъркване още 5 минути.
Разбъркай следващите 5 съставки (от бульона до люспите червен пипер включително).
Остави да заври, след което намали огъня, за да къкри.
Готви под капак, докато морковите омекнат, около 10 – 15 минути.
Когато морковите омекнат, внимателно пасирай супата на порции в блендер или пасатор и пасирай до гладкост.
Подправи със сол и черен пипер по желание.
Гарнирай със струйка кокосово мляко, допълнително натрошени люспи червен пипер и стръкове пресен кориандър
Тази рецепта е подходяща за фаза 3 на КБМ .
Фаза 3 | Порции 6 – 8 (около 10 чаши)