Слънчогледови бисквити без печене 

Идеални за балансиране на хормоните преди цикъл

slanchogledovi-biskviti-bez-pechene

Тези бисквити подпомагат твоя цикъл по време на лутеалната фаза. Слънчогледовото семе съдържа селен, който влияе положително върху черния дроб и регулирането на хормоните. Сусамовото семе, също както и лененото, съдържа лигнани, които допринасят за баланса на естрогена. Потърси тахан (паста от сусамово семе), в който единствената съставка е смляно сусамово семе, без добавени масла. Наслаждавай се на тези лесни за приготвяне сладки без печене заедно със сутрешната чаша чай (препоръчваме от джинджифил) или като здравословен десерт.

Количество: около 24 бисквити (12 порции)
  • 1 порция = 2 бисквити
Необходимо оборудване:
  • мелничка за подправки или блендер с подходящ нож
Необходими продукти:
  • 1 чаша сурово слънчогледово семе с още 1 до 2 супени лъжици за украса (украсата е по желание)
  • ¼ чаша сурово сусамово семе с още 1 до 2 супени лъжици за украса (украсата е по желание)
  • ½ чаша кокосови стърготини с още 1 до 2 супени лъжици за украса (украсата е по желание)
  • ½ чаена лъжичка смлян кардамон
  • 1½ чаени лъжички смляна канела
  • ¼ чаена лъжичка морска сол
  • 2 чаени лъжички настъргана лимонова кора
  • ½ чаша сусамов тахан
  • 1 супена лъжица разтопено кокосово масло
  • 2 супени лъжици чист кленов сироп или мед
  • ½ чаена лъжичка екстракт от ванилия
  • ½ чаена лъжичка розова вода (за кулинарна употреба)
  • 1 до 2 супени лъжици сусамово семе за украса (по желание)
Начин на приготвяне:
  1. Смели семената от сънчоглед и сусам в мелничката или блендера.
  2. В кухненски робот с S-образен нож добави смляното слънчогледово и сусамово семе, кокосовите стърготини, кардамона, канелата, солта и лимоновата кора. Пусни робота на импулси няколко пъти, за да се смесят съставките.
  3. В малка купа разбъркай тахана, разтопеното кокосово масло, кленовия сироп, ваниловия екстракт и розовата вода. Леко разбъркай сместа, докато таханът започне да се маже лесно.
  4. Добави сместа с тахана в робота. Разбий, докато сместа се слепне или се образува топка. Съставките трябва да остават слепени, когато ги стиснеш между пръстите си.
  5. Постави хартия за печене в тава. Използвай супена лъжица, за да разделиш сместа на 24 еднакви по форма и размер бисквити. С пръсти притисни леко тестото във всяка супена лъжица, за да му придадеш кръгла форма. Притисни от едната страна, за да извадиш бисквитата от лъжицата. По желание поръси бисквитите със сусамово семе или микс от семена.
  6. Сложи ги в хладилника и ги остави да престоят там през нощта.
Идея:
  1. Можеш просто да разстелеш равномерно сместа във формата и да я оставиш да се охлади. А след това да разрежеш на 12 правоъгълника или 24 квадрата и да имаш готови барчета.  Ако ги опаковаш поотделно можеш да си вземаш по едно за следобедна закуска в офиса.
  2. Също така, без значение дали са на блокчета или бисквити, можеш да ги потопиш или само да ги полееш с разтопен шоколад и отново да ги оставиш да се охладят. Така ще имаш още по-вкусно преживяване. Ние използваме Dark & Stevia на Yummy Natural.

Bon Appetit!

1 коментар. Leave new

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed

Меню