Едва ли има човек, сблъскал се с хронично заболяване, който да не си е задавал въпроса „Защо на мен?”. Ние сме от тези, при които срещата лице в лице с автоимунното състояние отключи безброй въпроси. Някои вече намериха своя отговор, други все още го очакват.

По свой начин всеки от нас се е отправил на пътешествие в търсене на своята истина и своите отговори в контекста на общата диагноза автоимунен тиреоидит на Хашимото, без да се задоволява с традиционната реплика, отправяна към него безброй пъти:

„Пий си хапчето (синтетичния хормон) и си живей живота!“.

Защото това, което желаем най-силно, е да се върнем към предишното си Аз и да спрем да изпитваме постоянна умора, скованост на ставите, болки в мускулите, променливи настроения, липса на концентрация, страх, панически атаки, замъгляване на мозъка и още, и още от онези доказано над 300 симптома на това заболяване.

Търсенето неизбежно ни отведе до книгите на д-р Уенц. Тези книги са вдъхновение! Те не само откриват пред нас нови хоризонти, но и ни дават надежда. Помагат ни да осъзнаем ясно, че силата и волята за промяна са в самите нас и само ние можем да ги мобилизираме, като се превърнем в застъпници за собственото си здраве.

С цялата полезна и практически насочена информация, която предоставя, както и с разказа за своето овладяване на хашимото, д-р Изабела Уенц се превръща в наш спътник по пътя към здравето. Запознаването чрез книгите и “Тиреоидит на Хашимото: Първопричината” и “Протоколът Хашимото“, страницата във „Фейсбук“ и блога на д-р Уенц с успешните истории и на хиляди други хора по света, справили се със същото заболяване чрез нейните протоколи, ни мотивира ежедневно в търсенето и намирането на нашите лични първопричини за болестта и тяхното осмисляне. Д-р Уенц не само ни подкрепя и насърчава, но и постоянно ни припомня, че:

не сме сами и че оздравяването и постигането на ремисия не е мираж, а нещо напълно постижимо чрез воля за промяна и осъзната лична отговорност.

Настоящите книги, заедно с още няколко други, основополагащи по темата, осигури информацията, около която беше организирана най-посещаваната и активна в момента група във „Фейсбук”, тематично насочена към проблемите на това заболяване – „Автоимунен тиреоидит на Хашимото“. Основана от Веселина Пенкова през юли 2015 г., групата има за цел надеждна и актуална информация да достигне до колкото е възможно повече хора, за да им осигури нови знания и подкрепяща среда и така всеки участник в групата да повярва, че подобрението (а понякога и ремисията) е възможно и че неразположенията може да бъдат само моментно състояние, а не присъда за цял живот.

Скоро след присъединяването си към групата през януари 2016 г. Даниела Иванова става част от екипа на модераторите и води лична кореспонденция с утвърдени автори на специализирани издания за автоимунния тиреоидит на Хашимото, които дават съгласие за издаване на книгите им на български език. Д-р Избела Уенц е сред най-бързо отзовалите се, а ние от издателство „Вдъхновения“ застанахме зад каузата, за да може хората с тази диагноза у нас да получат достъп до едно изцяло ново знание и холистичен подход за овладяване на болестта.

За нас издаването на книгите на д-р Уенц на български език е сбъдната мечта. Ако и ти, читателю, търсиш своите отговори за автоимунния тиреоидит на Хашимото и искаш да бъдеш ефективен в здравното си ограмотяване, си добре дошъл да се присъединиш към нашата група във „Фейсбук”. Разбира се пътят към това ограмотяване започва с книгите на д-р Изабела Уенц. Ако наистина го искаш, знай, че можеш да постигнеш подобрение в здравословното си състояние и отново ще откриеш радостта от живота!

Веселина Пенкова, основател на специализирана група във „Фейсбук“ „Автоимунен тиреоидит на Хашимото
Даниела Иванова, модератор в групата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed