Хапки със сирене от кашу

hapki-sas-sirene-ot-kashu

Днешната рецепта за хапки със сирене от кашу е пример за това как дори и по време на някакъв ограничителен режим (каквито са 14-те дни детокс на Надя Петрова, вариациите на смути режимите и дори и най-тежките елиминационни диети) можем да похапнем вкусно – трябва ни само малко фантазия! Е, добре де и експериментателски дух. И правилна нагласа. Вярвам, че ти имаш от всичко това!

Пробвай тази рецепта и след това, убедена съм, ще можеш да съставиш свои вариации на рецептата. Сподели ни ги! 🙂 Ще се радваме! 🙂

Необходими продукти:

  • 100 грама кашу (или слънчогледови семки, ако си на Е-диетата на Надя Петрова)
  • сока от 1 лимон
  • 1-2 щипки сух розмарин
  • 1-2 щипки хималайска сол
  • 2 супени лъжици хранителна мая
  • малко вода за получаване на желаната гъстота
  • 1 краставица
Време за приготвяне: 15 мин.

Начин на приготвяне:

  1. Накисни кашуто или слънчогледовите семки във вода за минимум 5 часа, а най-добре за 12.
  2. След това изплакни и блендирай заедно с останалите съставки без краставицата.
  3. Пресипи сместа в тензух или торбичка за ядково мляко и остави да се прецеди.
  4. Краставицата нарежи с помощта на белачка по цялата дължина и я овкуси леко с лимонов сок, много леко само за свежест. Разположи по 2 парчета на кръст. В центъра сложи малко от ядковото сирене и завий със стърчащите парчета краставички. Оформи малки квадратни сармички.
  5. Сервирай хапките веднага или добре охладени.

 


От всички здравословни хранителни режими, които съм пробвала, най-любимият ми е веганският. Това е моят начин на хранене.  Веган рецептите ми харесват изключително много, защото са семпли, лесни за изпълнение и можеш да приложиш много фантазия в тях. А леката и бързо усвояема храна ме кара да се чувствам най-жизнена и енергична. За добро или за лошо така и не успях да приложа за дълго този режим в моето ежедневие, но със сигурност изпълних първоначалния проект – да въведа повече зеленчукови ястия в домашния рецептурник. Понякога дори с изненада установявам, че нещо, което съм нарекла крайно експериментално и съм сготвила само за мен, за да го пробвам, се е оказало любимото ястие на моя съпруг или на децата ми. За себе си успях да приложа веганския начин на хранене на принципа 80/20, т.е. горе долу 80% от храната, която ям, е от растителен произход, а ако е от животински, то много внимавам от какъв точно източник е. Слава богу, в България вече има доста варианти за чиста, природосъобразна и биологична храна и вярвам, че този тип ферми и хората, които търсят продукцията им, ще стават все повече и повече.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed