Познавате ли Ева? Не? Тогава нека ви я представя – Ева е една от нас. Тя е забързана млада дама с успешна кариера, стабилна връзка с прекрасен мъж до себе си, занимава се с това, което обича и харесва, и има всички предпоставки да живее живота на мечтите си. Нещо обаче ѝ пречи. Познато ли ви е? Точно подредите пъзела от едната страна и той се „счупва“ от другата. Точно когато имате всички предпоставки да кажете „Ето сега ще се насладя на резултатите“, нещата се объркват тотално именно от посоката, от която не сте очаквали.
Е, при Ева тази неочаквана посока идва от здравословното ѝ състояние. Какво правим в момента, в който нещо подобно ни сполети? Имаме два избора – да се предадем на обстоятелствата или да намерим решение.
Ние знаем, че решение винаги има, но често оставаме неподготвени за трудните ситуации в живота ни и ни е по-лесно да се предадем.
Ева, обаче, впряга всичките си усилия и действа. И резултатите не закъсняват.
Това е една от любимите ми книги на Надя Петрова. Имам честта и привилегията да съм нейният издател и да познавам творчеството ѝ от близо.
Този път под формата на роман и с много чувство за хумор Надя ни представя една сериозна хранителна програма, която може да ни помогне да се справим със здравословните предизвикателства, но ни подготвя и за трудностите, които ще изпитаме, когато я следваме, давайки ни за пример Ева. Най-ценното: дава ни и механизма, с който да успеем да доведем нещата до финала, и това са конкретните примери за реакции в тривиалните житейски ситуации, в които всички ние попадаме. Знаете, че сама по себе си никоя хранителна програма не действа, ако ние не я задвижим и не се придържаме към предписанията ѝ. Предполагам знаете също, че е много мотивиращо, когато се запознаваме с тази програма и си казваме: да, аз мога и ще успея, но когато отидем на обяд с приятелки, мотивацията ни се променя и защитните ни механизми падат. Тогава сме най-уязвими, склонни сме да зарежем всичко и да „си живеем живота по нашите правила“. Макар и ежедневните ситуации, в които попада Ева (а и всички ние), да са достойни за мини драма, Надя ни казва по един много изтънчен начин, че винаги има решение! И ни го дава в готови формули.
Може да четете книгата само като роман и да се посмеете с предизвикателствата на Ева, но може и да решите да следвате тази или друга хранителна програма и да виждате в тези предизвикателства готови решения за ежедневието си.

Който и вариант да изберете, сигурна съм, че четенето ще е забавно 

Прочети още: Когато една мечта се сбъдва

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed