Ето я и нея – Революцията в детското хранене!
Ако имате късмета на малко от родителите, на които им се е родило идеалното послушно дете, поздравления!
Вероятно ще има какво да научите от тази книга, но тя няма да ви е жизнено необходима.
Какво се случва, обаче, ако започнете захранване на вашето бебе и то откаже да яде пюрета, каши или просто зацикли само на 2-3 вида храна и захранването стопира, още преди да е започнало?
Когато не успявате да покриете препоръките на педиатъра и упорито бутате лъжицата с „вкусното“ пюре към мръщещото се (а често и пищящо) ангелче?
Ммм да, като грижовен родител започвате да се плашите, притеснявате, тревожите и се завъртате в спиралата на несправящия се любящ родител, който с нежелание прибягва до сила, хитрост и/или молби, за да накара детето си да хапне „поне още една хапка“ – за мама 

Докъде се простира границата на любящия и подкрепящ родител и започва светът на този, който размахва пръст с думите „трябва, защото така правят всички“? И какво остана от образа на съвременната майка, която може да се справи с всичко? Сигурна съм, че не искате да влизате в ролята на родителя, който казва „аз няма да допусна грешките, които допускаха моите родители”, и в следващия момент се вижда как размахва пръст – точно така, както си беше обещал, че няма да прави!

Как бихте реагирали, ако някой някога ви каже, че всичко това е напълно излишно? Разбира се, ще се съгласите, но вероятно ще му дръпнете една изчерпателна реч за това как иначе не става и вие като отговорен родител няма да оставите детето си да гладува!

Е, казвам ви, всичко това е излишно! И добрата новина е, че вече има начин!

И той е подробно обяснен и разгледан в този наръчник, появил се, за да ви избави от всички драми на схеми, правила, стандарти и прочее педиатрични клишета, и да ви въведе в свят на лесно, плавно, приятно и забавно захранване на малкото човече, което изгаря от любопитство към огромния непознат свят, но ние често му предлагаме само най-безвкусното от него.
Дори и да решите да захранвате по стандартните схеми и препоръки, съветвам ви да прочетете тази книга. От нея ще си „откраднете“ много спокойствие – за вас и вашето бебе, ще придобиете увереност, че има и план Б, ако със стандартния нещата не сработят, и напълно ще изключите истериите, които са възможни както за майката, така и за бебето, в този сложен преход.

И пак ви казвам. Помнете, че всички притеснения са излишни! Вече има начин!

Преди точно 6 години, когато трябваше да захраня второто си дете – прекрасната си дъщеря, бях в тази нелепа ситуация. Тя беше на 8 месеца и моите опити за захранване не даваха никакъв резултат. Макар че ми беше второ бебе и вече бях станала почти професор по съвременно отглеждане на деца, запозната и практикуваща всички модерни теории, тя категорично отказваше да яде каквато и да е бебешка храна. Тогава не знаех за ЗВБ. Иска ми се да се бях запознала по-подробно с този метод. В крайна сметка в един момент тя реши да се захрани абсолютно сама с авокадо и кълнове от нахут – част от моя обяд. Знаех, че кълновете (предварително бланширани) не са най-добрата храна за захранване, но след два месеца молби да отвори уста и да преглътне най-накрая грижливо подбраното био пюре, разбира се, нямаше как да откажа храна на малкото си момиче, което до този момент беше само на кърма и една оризова безглутенова каша (отново приготвена с кърма) и за пръв път беше проявило интерес към храната.
В крайна сметка с помощта на батко ѝ започнахме да практикуваме ЗВБ, без да знам какви са препоръките на това захранване. Просто съобразявах неговата храна с такава, която знам, че е подходяща да се предлага в пюретата при захранване. Това ядеше и баткото. Някак неусетно преминахме през този период и до ден днешен дъщеря ми проявява невероятен интерес към храната. Просто беше решила, че няма да яде пюрета! Ако тогава имах този наръчник, щях да се справя много по-бързо и с много по-малко притеснения. Едва година по-късно разбрах, че има цяла система за захранване, водено от бебето, и си обещах да издам книга за това, за да мога да помогна на повече родители да не изпадат в подобна патова ситуация, а. А да знаят, че има кой да е до тях и да ги съветва!
Няколко години след това се запознах с Мария и след още една година работа по текста, ето я и книгата.
Приемам това издание, като част от мисията ми да помогна на обърканите родители да се справят с трудностите със здравословната доза увереност и с нагласата, че не са сами! Че не е необходимо да тормозят себе си и децата си, за да изпълнят препоръките  Защото в този етап от живота ни е важно само спокойствието на майката и бебето, както и на всички покрай тях.

Издавам тази книга за вас!
И ви казвам, че винаги има начин! И той не е с цената на спокойствието! Просто не трябва да спираме да търсим!

Прочети още: Ева и ефектът на пеперудата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed