Темата за красотата е изначална толкова, колкото и темата за живота. Особено в нейния най-натурален вид. Именно въпросите за това как да постигнем впечатляваща визия чрез естествени съставки са темата на най-новото заглавие на издателство „Вдъхновения“ – „Натурална козметика, приготвена у дома“ на Ани Строул.

В страниците на книгата на младата американска авторка читателите ще открият 150 изпитани и лесни за изпълнение козметични рецепти от изцяло натурални продукти. Най-впечатляващото в случая е, че почти всеки от компонентите им се намира в собствената ни кухня – Ани предлага един наистина достъпен подход към естествената красота.

ПОРЪЧАЙТЕ КНИГАТА ОНЛАЙН С 15% ОТСТЪПКА >>> 

Извънредно интересната книга е под формата на раздели, предлагащи информация за грижата за кожата, косата и тялото, а всеки един от тях започва с рецепти за почистване. Защото никой творец не може да . Ани Строу описва различни начини за почистване на тялото ни и предлага различни рецепти за това как то да се превърне в едно красиво природно творение. Важен момент в нейната философия за красота заема и детоксикацията – в повечето случаи телата ни са използвали с години комерсиална козметика, която в по-голямата си част се базира върху рафинирани петролни продукти. Съставки като различните сулфати и парабени често пъти могат само да навредят и да нанесат непоправими щети, особено ако се използват неправилно. Затова в книгата си Ани ни помага да почистим тялото си от тях и едва след това да се развихрим в света на красотата с естествени съставки:

Ръчната изработка на ваши собствени, изцяло натурални козметични продукти е изключително удовлетворяващо и весело начинание. Ако обичате подхода „Направи си сам“, то аз съм сигурна, че вие ще се радвате да сътворите някои домашно приготвени козметични продукти“.

Да се погрижим сами за собствената си визия, всъщност е и един иновативен и доста полезен икономически ход в днешното забързано ежедневие.

Продуктите, които ние ежедневно използваме в подготовката на различни ястия за семейството си, всъщност са тези, от които имаме нужда, за да бъдем наистина красиви. Мед, лимони и други малки съставки са ключът към блясъка на кожата и нейното здраво излъчване, различните масла помагат на косата ни, а всички съставки вкупом са естествен балсам за тялото ни. Нужно е само да си го вземем, при това от собствения си дом.

Рецептите, които ще намерите в тази книга, представляват колекция от опит, до който самата аз съм достигнала, както и някои лични адаптации на рецепти, които ми бяха препоръчани“.

„Натурална козметика, приготвена у дома“ представлява едно своеобразно пътешествие из кухненските рафтове, което постепенно ни дава да разберем с каква съкровищница разполагаме у дома.

ПОРЪЧАЙТЕ КНИГАТА ОНЛАЙН С 15% ОТСТЪПКА >>> 

Прочетете още:

Къде в дома ни се крие тайната на красотата

Клетъчно хранене с Дени – холистичен наръчник за осъзнато здраве и грижа за себе си

2 коментара. Leave new

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed