Метаболизмът отключва всички решения за натрупването на излишни килограми

Да се научим как трябва да се храним, вместо да се откажем от храната, е най-трудното и най-ефикасно решение за здравето ни. Съществува обаче начин да отключим лесното напасване на организма към храната, която наричаме „здравословна“ – тази, която е извор на енергия и поддържа не само тялото, но и духа ни здрави. Ключът е метаболизма. Главната идея на Хейли Помрой – автор на книгата „Ключът към бързия метаболизъм – е именно не да приемаме по-малко калории, а как да изгаряме приетите. Метаболизмът, е този който отключва всички решения за натрупването на излишни килограми. Как можем да го подобрим? Ще разбереш в революционната книга на Хейли.

„Това не е книга за онези, които са на диета за първи път. Това е книга за тези, които са на диета за последен път.“

споделя Хейли. Тя разбива стереотипа за храненето и натрупването на мазнини в човешкото тяло. Всичко започва от „възпламеняването“ на вече забавения метаболизъм. Хейли Помрой онагледява функцията му сравнявайки го с „мокри цепеници“ – не можем да запалим огън върху купчина влажни дърва. Това се случва, когато „хвърлим“ в тяло с бавен метаболизъм нездравословна храна. Дългосрочното постоянно спазване на диети „овлажнява” метаболизма ни, вътрешния огън, превръщайки го бавно, година след година, в купчина мокри цепеници.

Нали знаете онези кльощави хора, които вечно се тъпчат? Те имат бърз метаболизъм. Възпламенете и вашия и всичко, което приемате, ще бъде изгаряно като от унищожителен огън, дори да ядете много.

споделя Хейли.

Книгата „Ключът към бързия метаболизъм“ е предназначена точно за тези хора, чиито предишни действия вече не дават резултат. Да заобичаме храната, която е полезна за нас, означава да се научим по какъв начин да я използваме, за да постигнем истинско, дълготрайно отслабване.

Храната не е само енергия. Тя е живот.“

(т.е. калории) категорична е Хейли Помрой. Чрез системно редуване на дадени храни в точно определени дни и ключови моменти тялото се променя, минавайки през периоди на покой и активно възстановяване на метаболизма. Книгата представя три различни начина на хранене, следвайки трите фази, от които се състои режимът. Смяната на фазите продължава 4 седмици, за да обхване всеки възможен биохимичен сценарий в ежемесечния цикъл на човешкото тяло.

promopaket-dr-izabela-uentsМожете да започнете своята промяна още сега – “Ключът към бързия метаболизъм“ е началото. Книгата можете да поръчате тук >>> Промопакет Бърз метаболизъм – включващ 3 книги и подаръци

Завършила своята бакалавърска степен животновъдство, Хейли Помрой използва събраните научни сведения за храненето на животните и по-специално при конете и решава да ги приложи при режимите за напълняване и отслабване при хората. След като завършва колежа, подготвяйки се за университета, работи като стажант в областта на храненето в щата Колорадо. По-късно става уелнес консултант, специалист по холистично здраве, хранене, физическа активност и управление на стреса. Така открива призванието си – диетолог и уелнес консултант, което я отвежда до съвместната й работа с някои от много посещаваните уелнес клиники (сред които клиника в Бърбанк, разположена непосредствено до студията на „Уорнър Брадърс” и „Дисни”). Хейли  си служи еднакво добре с чувство за хумор, възпитателен подход и непоколебимост, за да постигне промени, които много от нас са смятали за невъзможни. Консултира също лекари и центрове за интензивно отслабване, разработва програми за отслабване зад кулисите на големи телевизионни шоу програми. Нейният най-важен съвет за забързване на метаболизма е: „разтърси го, за да действа“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed