Писането на книга е естествен процес в живота на някого, който иска да изрази и предаде на хората около себе си послание. Той може да е провокиран от личните си преживявания, от достигнала до него история или просто от промяната в живота си.

ПОРЪЧАЙТЕ КНИГАТА ОНЛАЙН С 15% ОТСТЪПКА >>> 

Когато говорим за промяна с главо „П“, д-р Ани Димитрова, или просто Ани, е прекрасен пример за това, как волята не оправдава никакви обстоятелства като възраст, работа, ангажираност и т.н. Ани решава да позволи на промяната да навлезе в живота ѝ, след като дълги години тялото и съзнанието й са привиквали към хронично заболяванеспондилолистеза.  То ѝ носи болка в гръбначния стълб, както и мисълта, че не може да води спокоен и здравословен начин на живот заради постепенното качване на килограми и обездвижването. „Лошото при хроничната болка е, че човек привиква към нея. Буквално се бях превърнала в „жената болка“, споделя Ани и именно тук тя разказва за решението си да направи първата крачка. Търсенето на алтернативни и различни от медикаментозното лечение решения отварят мирогледа й за заобикалящия свят. И всъщност една малка, но правилна крачка към “себе си” я отвежда до напълно различния начин на живот, който води днес.

Преди да реши да се занимава професионално със здравно консултантство, Ани дълги години е практикуващ стоматолог. Личният опит, който натрупва, запалва искрата по холистичната терапия и така на 50-годишна възраст Ани се дипломира като health coach в Американския институт за интегративно хранене. Лекциите от редица световноизвестни професори, като Дийпак Чопра например, запознават Ани с много различни в историите и стремежите си хора. Това поражда вътрешния й импулс да разпространява личните си резултати и пътищата за постигането им.

На въпроса „Как реши да напишеш книга?“ Ани отговаря с усмивка – „не съм го решила – идеята се роди сама в резултат на моя път към здравето“. Наличието на редица факти, здравни съвети, хранителни режими и много други предложения, от които съвременната жена бива изкушавана ежедневно, могат да объркат човек до точка, в която мотивацията за промяна изчезва. Докато реалният опит на хора, минали по този път, може да я върне обратно. Ани лесно става доверен консултант за своите клиенти, защото самата тя преминава през гама от различни преживявания: „променях хранене, гладувах, консумирах само вода, започнах да практикувам йога и други енергийни спортове – всичко, което усетя със сърцето си, че би могло да ми бъде от полза“. Всичкият този опит й отнема 15 години, но „постепенно болката отстъпва и се видоизменя“.

 „В момента съм на 54 години и определено мога да кажа, че се чувствам много по-здрава и енергична, отколкото преди години. Повече обичам себе си“, разкрива с усмивка авторката на „Най-добрият лекар си ТИ. 7 стъпки към здравето и живота, който искам“.

ПОРЪЧАЙТЕ КНИГАТА ОНЛАЙН С 15% ОТСТЪПКА >>> 

Представянето на книгата ще се проведе на 1 февруари 2018 от 18.30 ч. в книжарница Ciela, гр. Русе. „Елате! Ще си поговорим по женски, ще ми зададете въпросите си и ще си тръгнете с книга, подписана от мен.“

 

Прочетете още:

Всяка диета поставя тялото в различна среда

Консултантските програми в издателство „Вдъхновения“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed