Човечеството използва растенията с лечебна цел почти от зората на своето съществуване. Билкарството и ароматерапията са сред най-древните науки и въпреки че са се променяли с еволюцията на човека, те така и не остаряват. С вековете техниките за извличане на ценните вещества от растенията са се развили и усъвършенствали. Днес сме способни да добиваме самата есенция на тревите, храстите и дърветата – етеричните масла.

Предлагаме ви първия по рода си речник на наименованията на растенията, от които се извличат етерични масла. Речникът триезичен – на български, английски и латински език. В него са включени видове, от чиито листа, стебла, корени, кора, цветове и плодове се произвеждат етерични масла. Те се използват за лечение и подобряване на плеяда от проблеми – от еднократни наранявания през остри състояния до хронични заболявания и синдроми. В допълнение в речника са включени и растения, от които се произвеждат базови масла, използвани за разреждане и подобряване на усвояването на етеричните масла. Структурата на речника позволява търсене на термини на всеки от трите езика с цел максимално удобство на работата.

Пълна и подробна информация относно ефективната и безопасна употреба на етеричните масла за лечение на заболявания, подобряване на настроението, приготвяне на козметични продукти и почистващи препарати и дори за приложението им при домашни любимци може да откриете в книгата „Лечебната сила на етеричните масла“ от д-р Ерик Зелински. Може да изтеглите безплатен откъс от книгата, да видите съдържанието ѝ, да гледате видео ревю или да я поръчате онлайн ТУК.

Какво да направиш, за да получиш речника?
1. Въведи имената и e-mail адреса си, за да се регистрираш.
2. Абонирай се за нашия бюлетин. Това е задължително, според новите условия за Защита на линиче данни. В противен случай ние не можем и нямаме право да ти изпращаме информация.
3. Ще получиш линк за потвърждаване, а след това линк за сваляне на файла.
Успех!

Междувременно не пропускай да следиш стаиите ни с полезни съвети тук, както и вкусните ни безглутенови рецепти тук.

5 коментара. Leave new

 • Албена Кирчева
  юни 11, 2019 1:04 pm

  Благодаря за полезната информация

  Отговор
 • Здравейте,
  Имам книгата „Лечебната сила на етеричните масла“, която препраща към раздел ресурси за сваляне на Речник на наименованията на растенията. Изпълних описаните по-горе стъпки (няколко пъти), но не получавам линк за сваляне на речника (проверих и в spam папката).

  Отговор
 • Сайтът е чудесен

  Отговор
 • Кристина
  май 21, 2021 7:59 pm

  Благодаря за полезната информация.Бъдете здрави!

  Отговор
 • Здравей те имам всички книги за етеричните масла издадени от вас и изкам да сваля речника за наименованията на растенията но не получавам линк за сваляне. Моля изпратете ми го на имейла

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed