Кокосови барове

Любимите кокосови барове, които се харесват на всички! Супер лесни за направа, без глутен, без захар, но с много вкус, аромат и наслада. Поне в моето семейство и обкръжение досега не е имало човек, който да не поиска още едно барче. Съпругът ми, който продължава да настоява, че не обича кокос, винаги ме пита: „Кога пак ще направиш?“. По традиция тези свършват доста бързо.

Идеални са за следобедна закуска, ако си на режим, включително и за Ключът към бързия метаболизъм, но само във фаза 3. Супер трайни са. Може да направиш 2-3 дози. Издържат до две-три седмици в хладилник.

Ако имаш нужда добави им и доза протеин, но ако протеинът е с някакъв вкус, не гарантирам за резултата и за вкуса. Затова по-добре се придържай към основната супер лесна рецепта и очаквай нови рецепти от мен.

Имаш ли интерес към още протеинови рецепти?

Необходими продукти:

За бисквитката:
  • 1 супена лъжица кокосово брашно
  • 1 супена лъжица брашно откиноа, елда или безглутенов микс (внимавай за съдържание на царевида, ако ползваш готов безглутенов микс)
  • 1 яйце
  • 2 супени лъжици кокосово масло
  • 1 супена къжица какао (по желание)
За пълнежа:
  • 150 грама кашу
  • 150 грама кокосов крем
  • 2 супени лъжици кокосово масло, разтопено
  • 2 супени лъжици  ксилитол или еритрирол – опитай на вкус, по желание добави още
  • 1-2 капки течен екстракт от ванилия по желание

ПО ЖЕЛАНИЕ: щипка сол за уплътняване на вкуса

Порции: 4

За шоколадовата заливка:
  • 50 грама натурален шоколад – ето този 
  • 1 супена лъжица кокосово или какаово масло
  • 1-2 капки течен екстракт от ванилия по желание

 

ВАЖНО! Опитай шоколада на вкус – не е много сладък, но това е оптималната доза сладост. А и много добре се съчетава горчивия шоколад с кокосовата плънка.

При необходимост добави още подсладител, но моля не прекалявай.

Начин на приготвяне


Подготовка на бисквитката:

Първо изпечи бисквитката, като смесиш всички съставки и разбъркаш до хомогенна смес.

Приготви малка правоъгълна тавичка и постели с хартия за печене, ако не е силиконова. Намасли я леко. Изсипи сместа за бисквитката и заравни. Печи в предварително загрята до 220 градуса фурна. Намали температурата на 180 градуса, 3 минути след като сложиш бисквитката. Общото време за печене е 10 до 13 минути, зависи от дебелината. Следи да не загори! Остави на страни, за да изстине.

Подготовка на пълнежа:

Затопли кокосовия крем на водна баня. Трябва да стане полутечен.
Смели кашуто на брашно в робота с S-образния нож или в кафемелачка. Внимавай да не прегрееш ядките и да станат на тахан! Добави (направо в блендера, ако използваш или в отделна купа, но ще отнеме повече ръчна работа за смесването)останалите съставки и пусни отново робота да ги смели на хомогенно, гладко тесто. Ако смесваш на ръка – разбърквай енергично. Сместа е готова, когато стане хомогенна, т.е. на тесто.

Прехвърли сместа върху, вече изстиналата бисквитка. Заравни и прибери в хладилника, за да стегне.

За да направиш шоколадовата заливка:

Разтопи шоколада и маслото на водна баня, но при ниска температура. Водата не трябва да ври, а само да поддържа топла температура. Когато се разтопят полей барчетата. Охлади за още 10-на минути. Извади и разрежи на квадрати или правоъгълници.

Препоръчително! 1 барче да е около 30 грама. 1 барче е междинна закуска.

Ако хапваш за десерт на основно ястие може и 2 барчета, но само ако ястието ти е без мазнини. Например салата табуле от фаза 1, но не с адаптацията за фаза 3.

1 порция е около 60 грама. За междинна закуска – 30 грама.

Тази рецепта е с много голяма трайност, защото няма вода в нея. Но все пак съхранявай в хладилник. Затова направи няколко дози.

 

За още вкусни рецепти по време на режима „Ключът към бързия метаболизъм“ ела в on-line програмата ни за бърз метаболизъм.

Стартираме на 13.11.2023

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed