На 1 февруари 2018 г. от 18.30 ч. в книжарница Ciela, Mall Rousse, бул. Липник 131, гр. Русе, ще се проведе представяне на книгата „НАЙ-ДОБРИЯТ ЛЕКАР СИ ТИ. 7 СТЪПКИ КЪМ ЗДРАВЕТО И ЖИВОТА, КОИТО ИСКАМ“ от д-р Ани Димитрова.

Наличието на редица факти, здравни съвети, хранителни режими и много други предложения, от които съвременната жена бива изкушавана ежедневно, могат да объркат човек до точка, в която мотивацията за промяна изчезва. Докато реалният опит на хора, минали по този път, може да я върне обратно. Д-р Ани Димитрова лесно става доверен консултант за своите клиенти, защото самата тя преминава през гама от различни преживявания:

променях хранене, гладувах, консумирах само вода, започнах да практикувам йога и други енергийни спортове – всичко, което усетя със сърцето си, че би могло да ми бъде от полза“. Всичкият този опит й отнема 15 години, но „постепенно болката отстъпва и се видоизменя“.

Ани Димитрова е разработила и предлага в книгата си система от 7 стъпки:

  • ментална промяна – различно отношение към проблема
  • промяна в храната (нейните вид и количество) и в навиците на хранене
  • прием на повече вода
  • промяна на движението в ежедневието ни
  • промяна в начина на дишане
  • прогрес в емоционална посока
  • поддържане на баланс между тяло и съзнание чрез медитиране

Важно е преминаването през всяка една от стъпките и отделянето на определено внимание на всеки един процес по тях, дори някои от тях никога да не са представлявали проблем в нашето ежедневие. Едностранното въздействие върху един или само няколко от тези аспекти още повече задълбочава дисбаланса. Затова основен съвет в книгата е да обръщаме внимание не само на това, какво виждаме в огледалото, но и как се чувстваме, преди да се погледнем в него.