Официалната премиера на книгата ще се проведе на 19 октомври – четвъртък
от 18:30 ч. до 20:00 ч.
в Книжен Център “Гринуич” (София, бул. “Витоша”)

Събитието във Facebook >>>

 

Да обичаш работата си толкова, че тя да се превърне в хоби – възможно ли е? И още как, доказва го създателката на издателство „ВдъхновенияБорислава Люцканова. Нейната страст към здравословния начин на живот, любознателната ѝ натура, желанието ѝ да бъде полезна на хората около себе си някак естествено прерастват в това да предложи информация за всички тези аспекти. А как по-добре да се случи това, освен описано в книга, която всеки може да вземе със себе си у дома.

Започвам с откровено признание за изненадата, която тази книга предизвика у мен. Когато приех да дам своята оценка за нея, имах скептичните очаквания за поредния бестселър, базиран на сърцераздирателна лична история с, разбира се, щастлив край.  Изабела Уенц наистина ни разказва своята история, която далеч надхвърля поредната рецепта за правилен начин на живот. Авторката се хвърля в дълбините на алтернативната медицина и използвайки дългогодишния труд и успехи на много учени, разкрива причините, водещи до разстройство в имунните процеси. Тази книга е фокусиранавърху синдрома на Хашимото като личен мотив, но фактически обхваща много пластове от разрушеното здраве на нашето съвремие: чревна система, метаболизъм, токсини и детоксикация, хормонална система, непоносимости, имунитет и автоимунни процеси, хранене и т.н.

Борислава Люцканова

Вдъхновения

 

ИНОВАТИВНА, ПРОГРЕСИВНА, ОБЕЩАВАЩА

споделя Д-р Радослав Тошков,
Детокс Център


Човек би могъл да си помисли, че светът е несправедлив, и да разсъждава върху множеството причини за липсата на промени в начина на живот, но вторачването в проблема сякаш никога не води до решаването му. Вероятно обаче, мислех си аз, ако мога да свържа всичките си симптоми, тогава може би ще успея да открия и лекувам първопричината за състоянието си и да се надявам, че историята ми ще вдъхнови и други да направят същото.

Из „Първопричината“, Изабела Уенц, Изд. Вдъхновения, София 2017.

На представянето ще имате възможността да се запознаете лично с д-р Радослав Тошков и да закупите книгата. Каним всички, които се интересуват от здраето си и от качествена литература.

 

 

Днес издателство „Вдъхновения“ дава възможност на редица автори от България и чужбина да предложат своите различни виждания за здравословен начин на живот на българския читател. Самата Борислава разказва какво се крие зад тази идея: „Нашите книги вдъхновяват хората да направят по-добрия избор за себе си, като постигат по-добро качество на живот и се справят с трудните ситуации по естествен начин“. Екипът на издателството се състои от хора, които стриктно следят съдържанието, което се публикува, да е абсолютно релевантно на описаното, за да не бъде подведен нито един човек, избрал да си купи тяхна книга. Поради тази причина преди публикация те сами тестват всяка една описана стъпка към по-здрав и щастлив живот и се консултират с множество специалисти в конкретната област, които да дадат своето експертно мнение.

Именно с такъв специалист екипът на „Вдъхновение“ работи по последния си проект – д-р Радослав Тошков. Той е човекът, който може да каже на читателите много относно автоимунните заболявания, развитието им и борбата с тях и поради всички тези причини издателите избират него за рецензент на книгата „Тиреоидит на Хашимото: промени в начина на живот за откриване и отстраняване на първопричината“ на Изабела Уенц.

В нея нашумялата авторка разказва откровено за това какво е да бъдеш диагностициран с Хашимото, по какъв път минава тя самата, докато открие правилното за нея лечение и как продължава да се бори с този проблем и до днес. Проектът е много важен за Борислава Люцканова и нейния екип, защото засяга проблем, който все повече и повече надига глава в ежедневието на съвременния човек – автоимунните заболявания.

Издателите и д-р Тошков са категорични, че книгата на Изабела Уенц не е просто изповедта на един човек, сблъскал се с хашимото, ами дава много интересен поглед върху автоимунните заболявания и тяхната природа като цяло. „Изабела Уенц, наистина ни разказва своята история, която далеч надхвърля поредната рецепта за правилен начин на живот. Авторката се хвърля в дълбините на алтернативната медицина и ползвайки дългогодишния труд и успехи на много учени, разкрива причините, водещи до разстройство в имунните процеси. Тази книга е фокусирана върху синдрома на Хашимото, като личен мотив, но фактически обхваща много пластове от разрушеното здраве на нашето съвремие: чревна система, метаболизъм, токсини и детоксикация, хормонална система, непоносимости, имунитет и автоимунни процеси, хранене и т.н. За мен бе истинско удовоствие да открия толкова общи неща между моята медицинска практика и всички описани в книгата диагностични и лечебни методи“, споделя д-р Тошков.

Кого засяга болестта Хашимото?

Синдромът на Хашимото, като личен мотив

А защо подобен труд е полезен за читателите? Според него вълната от подобни страдания е огромна и за съжаление действителността ни показва непрекъснато разкриване на различни нови форми на агресивност на нашето тяло към самото себе си. Автоимунните заболявания са се превърнали в голям проблем поради силния стрес, на който ежедневно е подложена човешката имунна система. И тъй като според д-р Тошков това е новата генерация заболявания, с която тепърва ще се борим, книга като тази на Изабела Уенц предоставя на читателите човешката гледна точка към един такъв проблем, какъвто е хашимото и им показва нагледно как всеки би могъл да се справи по най-добрия лично за себе си начин със ситуацията. А издателите от „Вдъхновения“ са убедени, че един такъв разказ ще вдъхне на всички, сблъскали се с автоимунно заболяване, нови сили, за да се преборят с него като фактор в живота им.

Какъв е капанът на автоимунните заболявания?