Подмладяваща маска за лице с матча и мед

И като си говорим за красота, жизненост и младост, нека да видим как можем да постигнем това на практика. Знаеш, че във „Вдъхновения“ сме почитатели на лесните и практични съвети, затова днес ще споделим една изключителна подмладяваща маска за лице с матча и мед.

Маската се състои само от две съставки и бързо и лесно може да бъде забъркана в домашни условия. А ако искаш да си направиш по-голямо количество от нея, за да имаш за следващите няколко процедури, просто прехвърли останалото количество в стъклен буркан. Затвори го плътно и го прибери в хладилника. Използвай в рамките на следващите 10 дни.

Въпреки че медът е консервант и маската може да се ползва и след изтичане на тези десет дни, все пак не рискувай.

И двете съставки са адаптогени, богати на антиокидантни съставки. Но нека кажем и няколко думи за матча, защото, предполагам, знаеш доста за меда и ползите му за красотата. Матча е зелен чай от най-висок клас и определено моя любим. Има много вълшебен вкус. Наричат матча „чая на чайовете“. За разлика от обикновения зелен чай, матча се обработва по неспецифичен начин. Като 20 дни преди беритбата чаените храсти се покриват, така че до листенцата да не достига слънчева светлина. По този начин в тях се натрупват големи количества хлорофил, антиоксиданти и множество хранителни вещества.

Обожавам да приготвям лимонада с матча, да я слагам в шоколад или да си правя капучино от матча и кокосово мляко. Използваме матча и в козметиката, защото тя има много високо съдържание на хранителни вещества и антиоксиданти. Това я прави идеалната съставка за домашно приготвена маска за лице. Тази маска е особено подходяща, когато кожата ни се нуждае от дълбоко почистване и детоксикация, защото е уморена или раздразнена.

Необходими съставки:

  • 1 супена лъжичка матча на прах
  • 1 супена лъжичка захаросан суров мед

Начин на приготвяне:

Смеси матчата и меда и разбърквай, докато се оформи паста. Нанеси върху чисто лице и шия и втрий в кожата с чисти пръсти. Остави да престои около 30 минути и отмий с помощта на чиста, топла, влажна кърпа. Наслади се на усещането за изпълнена с енергия кожа!

Изпробвай маската още днес, а ако тази рецепта ти е харесала, погледни за още разкрасителни идеи, рецепти и процедури в блога ни. Направи си един чудесен спа ден, като не пропускаш да си пуснеш релаксираща музика или да поседиш за кратко в тишина, за да забавиш малко шеметния ритъм на ежедневието. Това е един чудесен ритуал за контролиране на стреса.

А още знания, идеи и практична информация за намаляване на стреса, за здраве, красотата и благополучие ще откриеш в новата ни книга „Супербилките АДАПТОГЕНИ“ от Рейчъл Ландън – най-търсениябилкар в Лондон и водеща фигура в най-новите уелнес тенденции.

Супербилките АДАПТОГЕНИ“ от Рейчъл Ландън съдържа безброй идеи и рецепти, както и допълнителна информация за приложението и отглеждането на адаптогените.

superbilki-adaptogeni

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed