Рефлексология – още един голям дял в холистичната медицина.

Повече за още един мощен подход в холистичната медицина – рефлексология ще откриете в новата книга на издателство Вдъхновения „Етеричните масла. Древното лекарство” с трима водещи специалисти в областта на ароматерапията – д-р Джош Акс, Тай Болинджър и Джордан Рубин. Изключително практична, полезна със своите над 500 цветни страници, твърди корици и множество полезна информация, това е библия на ароматерапията, която всяко семейство заслужава да има! Едно от най-важните неща, като говорим за новата книга е, че тя се фокусира не само върху ароматерапията. А събира няколко холистични подхода към здравето. И днес искаме да ти представим един от тях – рефлексолотия. За да разбереш за всички холистични подходи и за да се възползваш от множеството доказано ефективни препоръки за домашно лечение тип направи си сам поръчай книгата още сега.

А само до 20.05.2021г. можеш да я вземеш безплатна доставка и подарък – Ламинирана карта наръчник за рефлексологичен масаж която ще ти е изключително полезна в ежедневието, защото ще можеш да станеш виртуоз в масажите, без да се притесняваш, че ще я изцапаш. Можеш да поставиш картата на удобно за теб място и да не се притесняваш, че ще я изцапаш. Ламинирахме я със специален недраскаш и непопиващ масла ламинат, избран точно за тази цел.

А сега да минем към същността на рефлексологията.

Рефлексология“ и „масаж на стъпалата“ често се използват като синоними, но поставянето им в една и съща категория е несправедливо по отношение на тази древна практика.

Рефлексологията включва масаж на стъпалата, но по-специално това е една цяла допълваща терапия, основана на предпоставката, че върху стъпалата (а също върху дланите и ушите) съществуват зони и рефлексни области, които кореспондират на всички части от тялото. Физическият акт на прилагане на определен натиск с техники, използващи палците, останалите пръсти или дланите, води до намаляване на стреса, който причинява физиологични промени в тялото.

Рефлексологията е позната от хиляди години в древните цивилизации на Египет, Индия и Китай. Най-старото известно документиране на рефлексологията е пиктограма, открита в гробницата на египетски лекар и изобразяваща пациенти, които получават лечение на дланите и стъпалата.

Съвременната форма на рефлексологията

за пръв път вижда бял свят в началото на XX век благодарение на хирург на име д-р Уилям Фицджералд. Той открива, че упражняването на натиск върху върховете на пръстите на краката и ръцете предизвиква обезболяване на съответните части от тялото. Въз основа на това д-р Фицджералд разделя тялото на 10 еднакви зони и съвсем подходящо нарича подхода „зонова терапия“. С изумление докторът установява, че ако постави стегнати ластици на средните части на пръстите или малки скоби на върховете им, вече не е необходимо да използва упойка по време на малки операции.

Темата за зоновата терапия е противоречива, въпреки че тя се е радвала на известен успех сред остеопатите и стоматолозите в средата на XX век. Една физиотерапевтка на име Юнис Инграм работела в лекарски кабинет, където на ръцете на пациентите се прилагала зоновата терапия на д-р Фицджералд. Г-ца Ингам обаче смятала, че ще е по-ефективно терапията да се прилага на стъпалата, отколкото на дланите.
Тя разширила работата на д-р Фицджералд и старателно картографирала стъпалата на краката, като в картата ѝ една точка на стъпалото кореспондира на определена част от тялото. Точно тази карта можеш да получиш сега, като подарък към всяка закупена книга „Етеричните масла. Древното лекарство”.

Важно – подаръкът е само за периода на предпродажбата!

Така че не чакай, а поръчай още сега! Рефлексологичната карта е с размери 16х23 см и е ланимирана, за да можеш да я ползваш и по време на масаж, без да я изцапаш, намачкаш или да и се случи нещо друго. Така ще може винаги да ти е пода ръка и да ти служи дълго време.

Как действа?

Съществуват множество теории относно принципа на действие на рефлексологията, но най-разпространеното вярване е, че практиката отпуска рефлексите, които са свързани с различни части от тялото, като подобрява лимфния дренаж и кръвообращението, отпуска мускулите и стимулира нервните връзки. Тъй като експертите смятат, че стресът причинява до 90% от всички заболявания, като релаксира получателя, рефлексологията може да помогне за предотвратяване и излекуване на уврежданията от стреса.

Рефлексологията работи със зони и се смята, че като „прочиствате“ зоните, позволявате на енергията да тече през тялото и да се стигне до излекуване. Нервните окончания може да се калцират и така да загубят функцията си. Чрез рефлексологията може да „разбиете“ тази калцификация и да възстановите комуникацията в тялото, като стимулирате кръвообращението и подпомогнете детоксикацията.

Рефлексологията действа и чрез комуникацията на нервната система. Във всяко стъпало има над 7200 нервни окончания. Стимулирането им има огромно влияние върху цялото тяло. Като прилагате спокойно лечебно докосване, цялото тяло може да се отпусне и успокои.

Какъв ефект има?

Един голям преглед върху рефлексологията резюмира 168 научни изследвания и извлечения от медицински журнали и конференции по целия свят. Много от проучванията по темата идват от рецензирани журнали в Китай и Корея. Всички изследвания съдържат информация за честотата и продължителността на рефлексологичното приложение. Въз основа на разгледаните публикации е направено заключението, че рефлексологията може да:

  • Оказва положителен ефект върху определени органи. Различни доклади твърдят, че резултатите от ЯМР показват увеличение на притока на кръв към бъбреците и червата след рефлексологичен масаж.
  • Има връзка с подобрение на голям набор от симптоми. Отбелязани са положителни промени във функцията на бъбреците при пациенти на хемодиализа. В друго изследване 100% от пациентите с рак съобщават за значително подобрение в симптомите след три рефлексологични сесии. Областите на подобрение включват апетит, умора, подвижност, настроение, гадене, болка и сън.
  • Създава релаксиращ ефект. В някои проучвания е отбелязано понижаване на кръвното налягане и намаляване на тревожността след серия рефлексологични масажи.
  • Помага за намаляване на болката, свързана с определени състояния. Двайсет и седем отделни изследвания показват положителен изход по отношение на намаляването на болката. Примери са СПИН, болки в гърдите, периферна невропатия при захарен диабет, камъни в бъбреците и остеоартрит.
  • Помага за облекчаване на главоболие. След три месеца на рефлексологични масажи 81% от пациентите в едно изследване твърдят, че терапията или значително им е помогнала, или изцяло е елиминирала главоболието им, а 19%, които дотогава са приемали медикаменти (със или без лекарско предписание) за справяне с болката, са успели напълно да спрат приема на лекарства.
  • Подобрява здравето на сърдечносъдовата система. Намалявайки чувствителността на барорецепторния рефлекс, рефлексологията подобрява здравето на сърцето, като същевременно облекчава стреса, тревожността и болката, които може да поставят сърдечносъдовата система в риск.
Важно е да се отбележи, че рефлексологията не „лекува“ заболявания. С нейна помощ тялото се лекува само.

Човешкото тяло отговаря на докосването, което може да подпомогне възстановяването на всички нива. Това превръща рефлексологията във феноменален начин за допълване на другите натурални и конвенционални терапии. Освен всичко изброено рефлесология може да помогне и при:

хипотиреоидизъм (хипофункция на щитовидната жлеза),
изтощение на надбъбречните жлези,
умора
хроничен стрес и още много други дискомфорти в ежедневието.

За да научиш всичко за рефлексологията и как можеш да я прилагаш у дома, както и още много полезна и практична информация не пропускай да поръчаш новата книга на издателство Вдъхновения „Етеричните масла. Древното лекарство” с трима водещи специалисти в областта на ароматерапията – д-р Джош Акс, Тай Болинджър и Джордан Рубин. Изключително практична, полезна със своите над 500 цветни страници, твърди корици и множество полезна информация, това е библия на ароматерапията, която всяко семейство заслужава да има! Но едно от най-важните неща, като говорим за новата книга е, че тя се фокусира не само върху ароматерапията, а събира няколко холистични подхода към здравето.

casia-eterichno-maslo
Само до 20.05.2021г. можеш да я вземеш безплатна доставка и подарък – Ламинирана карта наръчник за рефлексологичен масаж.

5 коментара. Leave new

  • Поръчала съм тази книгата и чакам с нетерпение, благодаря!

    Отговор
  • Богомила
    май 8, 2021 2:14 pm

    Тази ламинирана карта има ли я вътре в книгата, публикувана като част от съдържанието на книгата, на някоя страница? Ако не ще я издадете ли по – късно?

    Отговор
    • Здравейте, да. Картата е публикувана и в книгата.
      Ламинираната карта, която сме направили отделно е за удобство, практичност и с цел по-бърза ориантация, в случай на спешност. Ламинираната карта ще може да се закупи отдено и в сайта ни след приклчване на кампанията.

      Отговор
  • Екатерина Гетова
    май 16, 2021 8:42 pm

    От къде мога да си набавя качествени етерични масла?БлагоДаря!

    Отговор
    • Здравейте, Екатерина.
      От био магазините, аптеките или квалифициран ароматерапевт. Някои козметични магазини също вече продават и етерични масла. Препоръчваме да проучите няколко марки, преди да изберете своята 🙂
      Успех.

      Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed