Нещо интересно от един от новите автори на Вдъхновения 🙂 Д-р Сара Готфрид! В момента работим по книгата и “Хормонален баланс

Публикуваме предговора от книгата “Естествено зачеване и здравословна бременност след 30” на Криста Орейчио и Уилоу Бъкли, който е писан от д-р Сара Готфрид и защото искаме да споделим с теб, защо тази книга е толкова важна!

“Аз съм специалист по всичко, което може да се обърка в женското тяло. Щом започнах да практикувам медицина осъзнах, че когато става дума за плодовитост, има няколко основни факта, които докторите не ви казват.  Но които са от решаващо значение за способността ви да заченете и да износите дете. Наричам тази практика важен пропуск в информираността относно плодовитостта на жената. Пропускът стана очевиден за мен, когато погледнах на женското здравеопазване от гледната точка на функционалната медицина, натрупах двайсетгодишен клиничен опит и забременях с двете си дъщери след 30-ата ми година.

Много малко се знае за пропуска в информираността за фертилитета. Той не се признава от традиционната медицина и малко жени имат достъп до тайните, които биха могли да повишат тяхната плодовитост по естествен път. До този момент.

Макар че лично аз не съм страдала от безплодие, осъзнах, че бих могла да бъда от по-голяма полза за двайсетте хиляди пациентки, за които съм се грижила през последните няколко десетилетия. Това, което ме тревожеше най-вече, беше, че много жени губят вяра в телата си и в способността си да заченат без намесата на високите технологии.

Те престават да се доверяват на вродената интелигентност на тялото си.

Това дълбоко ме разстройваше и моето неудобство се превърна в повод за действие. Наблюдавайки нарастващото недоверие сред моите пациентки и членовете на техните семейства, докато те безуспешно се опитваха да забременеят, реших, че трябва да напиша книга за естественото зачеване. Уви, други книги (и майчинството!) я предредиха. Добре, че се отказах, защото книгата, която исках да напиша, е тази, която държите в ръцете си и е написана от Криста Оречио и Уилоу Бъкли.

Уилоу е бакалавър по невропсихология и е завършила курсове, за да получи сертификат за хомеопат. Тя работи също така като дула и пренатален йога инструктор. Уилоу пламенно вярва в силата на тялото само да се излекува, когато му се осигурят подходящи храни и добавки, и е изпробвала вродената интелигентност на собственото си тяло по време на бременността и раждането, а освен това я е наблюдавала в своята практика. Тя възприема своите две бебета като доказателство за разбиранията, които са изложени в книгата „Естествено зачеване и здравословна бременност след 30“.

Криста става диетолог, след като нетърпимостта ѝ към редица проблеми, които традиционната медицина не успява да реши – системната поява на гъбички след продължителна употреба на антибиотици, изтощаването на надбъбречните жлези и недиагностицираната хипофункция на щитовидната жлеза – взема връх. Функционалното хранене е спасило живота ѝ и тя е изпълнена с такава решителност да му се отплати, каквато може да бъде наречена единствено мисия. Била е на път да развие автоимунно заболяване и инсулинова резистентност, но е запазила живота си, като е превърнала храната в свое лекарство.

Вие можете да направите същото.

Също като мен в своята практика като диетолог, преди пет години Криста се обявява против липсата на задълбочена информация относно плодовитостта. Внезапно жените в края на 30-те и началото на 40-те си години започват да търсят помощта ѝ след отчайващи неуспешни опити да забременеят с помощта на конвенционалните методи. Криста и тези жени се залавят с трудната задача да анализират източника на проблема, лекувайки хормоните си и възстановявайки своя микробиом и телата си чрез правилно хранене на клетките и душата.

След като първата група жени започва да зачева през първите няколко месеца от съвместните им усилия, в кабинета на Криста започват да идват още повече жени.

На фона на своята клинична практика Криста споделя с Уилоу (която по това време се готви за първата си бременност), че е все по-очарована от забременяването по естествен път, и се оплаква от липсата на достъпни книги, които да напътстват жените стъпка по стъпка как да се хранят преди, по време на и след бременността, за да бъдат здрави и майката, и детето. Или как да се пречисти и подготви тялото преди зачеването, което се превръща в централен елемент на тяхното схващане за „петте тримесечия“ от този важен етап в живота на жените.

В здравните среди Криста е известна като гуру за възстановяване на проблемни черва.

Тя задълбочено е изследвала и разработвала методи как да се настрои микробиомът при зачеването, така че не само да се допринесе за бъдещето на детето, но и за неговите бъдещи поколения заради влиянието, което състоянието на микробиома оказва върху зачеването и бременността.

Понеже този начин на мислене все още е в процес на формиране, няма други подобни книги по темата. От моята научна гледна точка мога да кажа, че това е може би най-важният принос в акушерството през настоящото десетилетие.

В този момент вероятно се чудите дали книгата не е пълна с псевдонаучни твърдения, а аз не искам да създавам погрешно впечатление.

В нея ще намерите много практични съвети за прости мерки, като например

  • да изядете половин банан с хималайска розова сол и сурово кашу преди лягане, за да стимулирате серотонина и да постигнете естествено възстановяване по време на сън,
  • ще научите как да възстановявате червата си, като пиете костен бульон,
  • ще откриете колко важни са колагенът, пречистеното гхи и кокосовото масло за вашите хормони,
  • ще разберете връзката между червата и черния дроб и ролята на този динамичен дует за вашия фертилитет,
  • ще намерите план как да се справите със синдрома на поликистозните яйчници – хормонален дисбаланс, който засяга 30% от американските жени и е водещата причина за безплодие,
  • най-важното е, че ще научите как да изключите стресовата реакция, която според мен е в основата на повечето случаи на борба с безплодието.

В заключение ще отбележа, че реших да напиша увода на тази важна книга заради големия пропуск в информираността за плодовитостта. Предполагам, че ако сте взели книгата, вие също сте жертва на това, което се предлага от конвенционалната медицина, и липсата на това, от което най-вече се нуждаете за вашия естествен фертилитет. Книгата е важна, защото представлява практичен и лесен за употреба наръчник как да използвате храната като лекарство през всяка една седмица от бременността и през целия си живот като жена.

Независимо дали обмисляте да имате бебе в близко бъдеще, дали просто искате да запазите възможностите си отворени, или сте ветеран от войните срещу безплодието, тази книга съдържа лечебните храни, от които най-много се нуждаете.”

Д-р Сара Готфрид, най-продаван автор на Ню Йорк Таймс с книгата „Хормонален баланс“

Очаквайте българското издание на “Хормонален баланс” от издателство „Вдъхновения“ по-късно през тази година.

Книгата “Естествено зачеване и здравословна бременност” можете да купите от тук

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed