Кой е д-р Ерик Зелински

По традиция представяме накратко авторите на „Вдъхновения“. Д-р Ерик Зелински е от тези, които са емблематични фигури. И като такива нямат нужда от представяне, но все пак споделяме няколко известни факта за него.

Д-р Ерик Зелински е лекар хиропрактик, който специализира в проучвания на общественото здраве. Той е автор на бестселърите „Лечебната сила на етеричните масла“, „Етерични масла за по-добро чревно здраве“ и The Essential Oils Diet, изпълнителен продуцент на документалния филм The Hope for Breast Cancer и създател на курса за напреднали Essential Oils for Abundant Living Masterclass. През 2014 година заедно със съпругата си, Сабрина Ан, д-р Зи (както е известен) основава интернет сайта DrEricZ.com (сега NaturalLivingFamily.com). Той и Сабрина искат да помагат на хората да се научат как да използват безопасно и ефективно натурални лечебни средства като етеричните масла.

Д-р Зелински често е канен да участва в подкастове, радиопредавания и документални филми. Неговата страст е да помага на другите да се сдобият със същата здравна свобода, на която се радва той.

Още от малък Ерик е човек, който прави каквото е нужно. В „Лечебната сила на етеричните масла“ той си спомня:

 

Винаги съм бил от типа хора, които правят това, което трябва да се направи. Помня как като дете помагах на възрастните ни съседи, като почиствах снега пред дома им не защото родителите ми ме караха, а защото исках. Това ме караше да се чувствам добре. И още е така. Ако видя нужда, старая се с всички сили да я задоволя, особено когато става въпрос за хора.

Това се доказа като тласъка на моята служба в областта на библейското здраве, на кариерата ми и в забележима степен, на основния ми стремеж да образовам хората как да използват етеричните масла за лечение.

 

Откакто се помни, Д-р Зи мечтае да живее живот, който има смисъл.

Докато расте в Детройт, Мичиган, САЩ, той често се чуди как може синът на шофьор на камион да постигне „велики неща“ в живота си, без да има ресурси или влиятелни хора, които го подкрепят. В борба с пристрастяванията, депресията, чревните заболявания, проблемите с кожата и абсолютната безнадеждност животът на Ерик се трансформира драстично през 2003 година, когато той приема християнството. Като осъзнава, че здравословният начин на живот е акт на духовно преклонение пред Господ, той започва да променя хранителните си навици и начина си на живот. Един по един всички здравословни проблеми, които са го преследвали през младостта, започват да отшумяват. За пръв път в живота си той открива цел, за която да живее, и започва да споделя историята и проучванията си с хората около себе си.

Подходът на Д-р Зи към работата му е мултидисциплинарен

Той вярва, че не съществува „един-единствен източник“, който хората да използват за справяне с предизвикателствата на живота. Успехът му може да се припише на добрия стар усилен труд, на дългите часове в проучвания и на търсенето на богоугодни пътища към здравето. В своето призвание да помага на хората да получат дадения им от Бога изобилен живот, той все повече се вдъхновява да работи в партньорство с хора с неговите възгледи, които също се стремят да бъдат промяната, която искат да видят в света.

В продължение на повече от десетилетие Д-р Зи се обучава за лекар натуропат, хиропрактик и изследовател с намерението да образова, вдъхновява и предизвиква хората да изживеят пълния си потенциал. Получава докторската си степен по хиропрактика в университета „Лайф“, а от 2016 година учи ароматерапия в Атлантическия институт по ароматерапия.

Основните средства на Д-р Зи да проповядва своите възгледи за изобилния живот, са неговите книги, проучванията и лекциите, които изнася. Негова дарба е способността да предава сложни концепции на прост и достъпен език. Вдъхновен от цитата „Вместо да ми казваш в какво вярваш, кажи ми защо вярваш в него!“, Д-р Зи си поставя за цел да създава устойчиви материали, подкрепени от най-точната информация, която може да се намери.

А ето и какво още споделя д-р Зи:

По отношение на етеричните масла аз съзрях доста късно. Всъщност съпругата ми, Сабрина, която ги използва от началото на 90-те години, се опита няколко пъти да ми обърне внимание на тяхната сила, преди най-накрая да получа просветление. Признавам си, че само преди няколко години аз омаловажавах етеричните масла като „миризливите неща“, които Мама Зи използваше всяка сутрин.

За щастие, през 2013 година един клиент ме нае да напиша серия от публикации за общественото здраве на тема етерични масла. Тъй като по това време се издържах с писане на медицинска тематика, бях принуден да проуча въпроса по-задълбочено.

Това беше моят „Аха!“ момент

  Буквално се изгубих в литературата. Прегледах безбройните научни публикации. Бях сразен, когато прочетох клиничното изследване, подкрепящо ефективността на етеричните масла като приложимо средство за лечението на хронични състояния, като рак, хипертония, затлъстяване и диабет от втори тип, да не говорим за психическите заболявания, като пристрастявания, тревожност, депресия и стрес. Еха!

Изведнъж всички истории, които бях чел в интернет и изглеждаха твърде хубави, за да са истина, започнаха да звучат по-достоверно.

Развълнуван от новите си открития, споделих с Мама Зи каква важна роля може да играят етеричните масла в лечението на тялото и превенцията на заболяванията. Тя ме погледна с познатия поглед тип „нали ти казах“ и аз разбрах, че имам доста да наваксвам. Така започна пътуването ми.

Е, надяваме се, че дори и да не си най-големият почитател на етеричните масла, успяхме да събудим любопитството ти към този допълващ холистичен метод за подобряване на здравето. Книгите на д-р Ерик Зелински са преведени на български език от издателство „Вдъхновения“. Можеш да разбереш повече за тях, като кликнеш на корицата на съответната книга.

Очаквай скоро подробно представяне и на съпругата на д-р Ерик Зелински – Сабрина Ан Зелински, по-известна като Мама Зи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed