Любовен еликсир

luboven_eliksir_social

Любовен еликсир – за тези, които страдат от разбито сърце. За да се отвори отново сърцето за любовта към другите, но и към себе си. Еликсирът, направен от глог, гарантирано ще предизвика любов!

Както вече споделихме, глогът е невероятно лечебен за сърцето по множество начини. Хората, страдащи от разбито сърце, или тези, които се страхуват да обичат, ще установят, че глогът не само помага за излекуване на емоциите. Но глогът позволява на сърцето отново да се отвори и да се довери в любовта както към другите, така и към себе си. Билката е полезна и при вътрешни конфликти или при усещане за угнетено сърце.

Необходими продукти:

  • 1 буркан цветове от глог (пресни или изсушени, макар че пресни е по-добре)
  • 1 буркан висококачествен течен мед
  • 500 милилитра висококачествено бренди (или ракия)
  • 2 чисти, сухи затварящи се херметически буркана

Начин на приготвяне:

Приготвянето на този еликсир е много подобно на меда от цветове от глог.

Набери пълен буркан пресни цветове. Увери се, че са набрани в сух ден! Разстели ги върху чист лист хартия и ги остави да постоят около час. След което напълни двата буркана до половината с цветове. Добави достатъчно мед, за да покрие напълно цветовете, след което долей с брендито до ръба на бурканите.

Затвори бурканите с капачки и ги остави на тъмно, хладно място за 6 седмици. След този период може да отвориш бурканите и да прецедиш течността, като отстраниш цветовете, а еликсира бутилираш. Друг вариант е да оставиш цветовете вътре – аз лично предпочитам така.

Постави етикети със съдържанието и датата.

Препоръчителен прием:

Приемай по 1 чаена лъжичка от еликсира 3 пъти дневно, за да стимулирате любовта.

Още вкусни рецепти, както и практична информация за намаляване на стреса, за здраве, красота и благополучие ще откриеш в новата ни книга „Супербилките АДАПТОГЕНИ“ от Рейчъл Ландън – най-търсения билкар в Лондон и водеща фигура в най-новите уелнес тенденции.

superbilki-adaptogeni-5

Супербилките АДАПТОГЕНИ“ от Рейчъл Ландън съдържа безброй идеи и рецепти, както и допълнителна информация за приложението и отглеждането на адаптогените.

 

1 коментар. Leave new

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed