Спечелете точки в Клуба за лоялност. Моля, не забравяйте да
влезете в акаунта си преди да завършите поръчката си. Може да направите това и в следващата стъпка. Ако все още
нямате регистриран акаунт в онлайн магазина – след въвеждането на адрес за доставка – маркирайте отметката:
“Желаете ли да Ви бъде създаден акаунт?”.
Тика масала е традиционна индийска подправка, позната по цял свят. Най-често се използва за рецепта с пиле и ориз. Как да си приготвим питателно ястие с висока хранителна плътност от нахут и тика масала – виж в новата ни рецепта. Идеална е за семеен неделен обяд. А част от нея можеш да отделиш и опаковаш за готов обяд в офиса. Ястието може да се затопли отново, непосредствено преди сервиране.
¼ чаена лъжичка морска, хималайска или каменна сол, плюс още на вкус
½ чаша нарязан пресен кориандър (или магданоз), разделен
2 – 4 капки течна стевия или на вкус
⅔ чаша сварен бял ориз (или дългозърнест бял ориз)
½ чаша фъстъци, нарязани
¼ чаша конопено семе
Начин на приготвяне:
Затопли 1 супена лъжица гхи в голям тиган с незалепващо покритие на средно силен огън. Когато гхито се разтопи, наклони тигана, за да покриеш леко дъното с мазнината. Сложи лука в тигана и като разбъркваш от време на време, готви 6 минути или докато започне леко да кафенее по краищата. Добави морковите, доматения сос, ½ чаша вода и кърито на прах. Остави да заври на средно силен огън, намали котлона до минимум и готви под капак, като разбъркваш от време на време. Готви около 25 минути или докато морковите станат много крехки.
Добави кокосовото мляко, нахута, джинджифила, лютия сос и солта в сместа с морковите. Разбъркай и готви още 5 минути. Отстрани от котлона, разбъркай с останалата 1 супена лъжица гхи, всичкия (с изключение на 2 супени лъжици) кориандър или магданоз и стевията. Остави да престои 30 минути под капак, за да се смесят вкусовете.
Непосредствено преди сервиране смеси в малка купа ориза, фъстъците, конопеното семе, останалите 2 супени лъжици кориандър (магданоз) и сол на вкус.
Сложи равни количества от сместа с нахут във всяка от 4 плитки купички и отгоре добави от оризовата смес.