fbpx

Н-BURN СУПА

Отгръщам завесата малко над едни от основните елементи в новата книга на Хейли Помрой „ИЗГАРЯНЕ“ и споделям феноменалната рецепта за H-BURN супа. Но преди това да поясня. Във всеки от плановете в новата книга на Хейли има по 3 задължителни елемента. И това са смути, чай и супа, които се консумират в неограничено количество. Още едно важно пояснение е, че не се яде само това през плановете. Има си хубави, апетитни и балансирани порции, при това за всички основни хранения.

Защо обаче започвам да разказвам за новата ни книга точно с тази супа?

 

Признавам си, че докато четях рецептата за първи път бях изключително скептична, че тази комбинация може да бъде вкусна. До степен, че се замислих как може да се приложи плана въобще без нея. Което означава и да не издадем книгата. А аз съм много голям почитател на Хейли и й вярвам наистина! Но вземайки предвид това, че аз съм човек с доста кулинарен опит и мога почти с точност да кажа какъв ще бъде вкусът на една рецепта, само като чуя съставките. Признавам си обаче, че тази комбинация даже не успях да си я представя. В супата няма мазнина, което още повече влошава вероятността за добро съчетаване на съставките, да не говорим за вкусно. Никога не съм слагала селъри в супа… и като цяло съчетанието на зеленчуци е малко странно.

 

Не мога да опиша колко очарована останах, след като я опитах!

 

С голяма доза нерешителност и скептицизъм пристъпих към готвенето и! Но си казах, че трябва да знам каква е на вкус. И за да обогатя кулинарното си „възприятие“, но и за да взема решение дали ще издаваме тази книга или не. Въпреки всички чудесни резултати, които споделя Хейли за плановете BURN.

Е, определено смело мога да заявя, че супата ми стана любима. Много, много вкусна. Сервирам я топла, току що поръсена с келтска сол. Може да се консумира ежедневно, дори и да не си на режим на Хейли, но съм убедена, че добавена към ежедневното хранене би имала и допълнителен ефект за талията. А книгата, за която говоря можеш да разгледаш тук.

Необходими продукти:

  • 6 чаши вода
  • 9 стръка целина, нарязана на едро
  • 6 чаши нарязан зелен фасул
  • 6 скилидки чесън, счукан
  • 9 тиквички, нарязани на кубчета
  • 3 чаши печурки
  • 3 чаши магданоз
  • 1½ глава лук, нарязан на едро
  • морска сол на вкус

Начин на приготвяне:

Сложете водата, целината, зеления фасул и чесъна в тенджера и гответе за 5 минути. Добавете тиквичките, гъбите, магданоза и лука и гответе още 5 – 7 минути, докато омекнат. Оставете да изстине и разбийте в блендер или с пасатор в тенджера. Когато сервирате, разредете този концентрат с равно количество вода, след това загрейте и се насладете.

 

Ето и няколко идеи за комбиниране с „Ключът към бързия метаболизъм„, както и вариации за фазите:

Фаза 1 – добави овесени ядки, сварен ориз, елда, нахут
Фаза 2 – грахов протин, колаген
Фаза 3 – 2 до 3 супени лъжици кокосово масло или ядков тахан за порция

ЗА ВСИЧКИ ФАЗИ и вместо крутони – използвай пресни зеленчуци като добавка. Това може да са: репички, пресен лук, селъри, салатен лук, пресни гъби и т.н. нарязани на кубчета.

Порции 20 (1 чаша супа + 1 чаша вода = 1 порция)

Рецептата е за 20 чаши, но имайте предвид, че тази супа е концентрат. Непосредствено преди да я ядете, разредете я с равни части вода (тоест общо тази рецепта е достатъчна за 40 чаши супа). И не забравяйте, че винаги можете да направите повече!

fast-metabolisme-books

2 коментара. Leave new

  • Мариана Милтенова
    юли 1, 2023 2:25 am

    А защо рецептата е за 40 чаши, колко време трябва да се яде, да се съхранява, и за колко души е предвидена?
    Струва ми се ,че трябва да се даде в по-малки дози. Разбира се, всеки може пропорционално да си намали количествата, но не ми изглежда логично да се презлага рецепта за 40 чаши, ако не е за ресторант.

    Отговор
    • Здравейте Мариана,

      Много добър въпрос. Ще допишем инструкции и в рецептата, но отговарям и тук.
      Рецептата е за 40 чаши, защото е за 10-дневния план H-BURN от новата книга на Хейли Помрой „Изгаряне“.
      На ден минималното количество, което трябва да се консумира (извън порциите за закуска, обяд и вечеря) е 4 чаши. По желание може и повече 🙂 Изглежда доста, но става гъста крем супа. Аз я правя в най-голямата ми тенджера – излиза 8-10 литра, зависи колко вода и добавям. Препоръката на Хейли е да се замрази половината, а останалото количество да се съхранява в хладилник. В 2 или 3 стъклени буркана. И е концентрат, защото ако трябва да готвим тази супа всеки ден, плюс останалите хранения за деня, плюс храненията и за семейството… по-скоро бихме се отказали да правим режима. А целта е да ни е лесно.

      Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed

Меню