Спечелете точки в Клуба за лоялност. Моля, не забравяйте да
влезете в акаунта си преди да завършите поръчката си. Може да направите това и в следващата стъпка. Ако все още
нямате регистриран акаунт в онлайн магазина – след въвеждането на адрес за доставка – маркирайте отметката:
“Желаете ли да Ви бъде създаден акаунт?”.
Продукти за 4 порции Бяла риба с ананасова салца на скара:
4 средно големи филета от бяла риба
1 чаша ананас, нарязан на кубчета
1 голям домат, нарязан на кубчета
1 малка глава лук шалот, нарязан
¼ чаша сок от лайм
морска или розова хималайска сол на вкус
черен пипер на вкус (ако ти понася)
2 супени лъжици кориандър, нарязан
Начин на приготвяне:
Загрей скарата до средно силна степен.
Постави всяко от филетата върху голям лист хартия за печене. Под хартията за печене постави лист алуминиево фолио. Така храната няма да има достъп до алуминиевото фолио, но пак ще бъде задушена при печенето.
Разбъркай останалите продукти (ананаса, домата, лука, солта, черния пипер, кориандъра и сока от лайм) в голяма купа и с лъжица разнеси от сместа върху рибните филета.
Увий хубаво филетата в хартията за печене и запечатай плътно от всички краища с алуминиевото фолио.
Сложи така образуваните пакети на скарата и остави да се запекат в рамките на 15 – 20 минути, докато месото на рибата омекне и стане лесно за накъсване с вилица.
Сервирай ястието топло.
Както знаеш, обичаме да даваме допълнителна доза идеи и мотивация. Затова споделяме и за кои хранителни режими и протоколи е подходяща всяка рецепта. Защото няма да се уморим да повтаряме двете важни неща:
Здравословното хранене е и вкусно хранене!
Когато си на специфичен режим на хранене, фокусът трябва да е върху това какво можеш, а не какво не можеш да ядеш! Така ще ти е по-лесно и ще си по-креативна!