Ростбиф с жълъдова тиква и чушки

rostbif-s-zhaladova-tikva-i-chushki

Продукти за 4 порции Ростбиф с жълъдова тиква и чушки

  • 1 голяма жълъдова тиква, нарязана на кубчета с големина 2 – 3 сантиметра
  • 1½ килограма ростбиф
  • ½ чаена лъжичка смлян джинджифил
  • морска или розова хималайска сол на вкус
  • черен пипер на вкус (ако ти понася)
  • 1 голяма жълта чушка, почистена от семките и нарязана
  • 1 чаша костен бульон
  • 1 чаша вода
Начин на приготвяне:
  1. Сложи тиквата в уред за бавно готвене, като я разпределиш равномерно по дъното на уреда, след което добави ростбифа. Подправи със сол и черен пипер. Постави чушката отстрани на месото. Добави бульона и водата и готви на висока степен под капак в продължение на 6 часа или докато ростбифът се запече до желаната степен.
  2. Нарежи ростбифа и го сервирай топъл с гарнитура от зеленчуци и сос от уреда за бавно готвене.

Както знаеш, обичаме да даваме допълнителна доза идеи и мотивация. Затова споделяме и за кои хранителни режими и протоколи е подходяща всяка рецепта. Защото няма да се уморим да повтаряме двете важни неща:

  1. Здравословното хранене е и вкусно хранене! 
  2. Когато си на специфичен режим на хранене, фокусът трябва да е върху това какво можеш, а не какво не можеш да ядеш! Така ще ти е по-лесно и ще си по-креативна!
Тази рецепта е подходяща за режимите по книгите: 

Протоколът Хашимото 
Микробиом диета – фаза 1 и 2
Ключът към бързия метаболизъм – фаза 3
Протокол за възстановяване на надбъбречните жлези
Хормонален баланс
Спектърът на възпалението – Core4

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed

Меню