Спечелете точки в Клуба за лоялност. Моля, не забравяйте да
влезете в акаунта си преди да завършите поръчката си. Може да направите това и в следващата стъпка. Ако все още
нямате регистриран акаунт в онлайн магазина – след въвеждането на адрес за доставка – маркирайте отметката:
“Желаете ли да Ви бъде създаден акаунт?”.
Сезонът на трюфелите е! Шоколадови трюфели за здрав и добре функциониращ мозък. Рецептата е от книгатаEat Complete на д-р Дрю Рамзи. Тези подхранващи мозъка трюфели са перфектен пример за основните принципи на хранителната психиатрия. Съдържат изобилие от полезни и питателни хранителни вещества и много забавление! Те са идеални за закуска в движение или за следобедно хапване. Получаваме хранителната стойност на черния шоколад плюс ползите от семената и подправките. И всичко това в една ненадмината вкусова експлозия!
Не е ли невероятно как може едновременно да ядемвкусни неща и да подхранваме тялото и мозъка си?
Това е и основната задача, която си поставя д-р Дрю Рамзи с новата си книга Хранене за победа над депресията и тревожността. Освен много полезна и практична информация за връзката между храната и мозъка, в нея ще откриеш и над 70 вкусни, питателни ястия. Които разбира се подхранват мозъчната дейност.
Необходими продукти:
1 чаша бадеми
¼ чаша тиквени семки
½ чаша високомасленатечна сметана или пълномаслена кокосова сметана
½ чаена лъжичка канела на прах
¼ чаена лъжичка смлян карамфил – ние заменихме с джинджифил
⅛ чаена лъжичка смллени семена от кориандър
225 грама черен шоколад (70% какао), нарязан на ситно. Ние използваме 92% на Yummy Natural
2 супени лъжици неподсладено какао на прах
Начин на приготвяне:
Покрий плитка тава с хартия за печене.
Сложи бадемите и тиквените семки в кухненския робот и ги смели на ситно.
В малка тенджерка на средно силен огън сложи сметаната, канелата, карамфила и кориандъра, докато се смесят, но без да завират. Добави шоколада и остави сместа да престои 2 – 3 минути, след което разбий енергично до гладкост.
Добави сместа от бадемите и тиквените семки към сместа със сметаната и разбъркай. Охлади на стайна температура. След това сложи в хладилника, без да покриваш, за около 1 час, докато сместа стегне.
С лъжица оформи купчинки (от 1 пълна чаена лъжичка всяка) от шоколадовата смес върху покритата с хартия тава. Върни в хладилника за още 15 минути.
Оформи купчинките на еднакво големи гладки топчета.
Сложи какаото на прах в чиния. Оваляй топчетата в какаото, след което прехвърли трюфелите в малка тавичка или чиния. Охлади, докато стегнат, около 30 минути.
Сервирай веднага или съхранявай в хладилник в херметически затворен съд до 2 седмици.