Мака лате с канела

maka-late-s-kanela

Едно свежо, полезно, енергизиращо предложение за старт на деня или за лежерните следобедни часове. Ти избираш! Това е само една от 50-те бонус рецепти от новата ни книга „Етерични масла за по-добро чревно здраве“.

Ако искаш да имаш повече енергия, по-добро настроение и да се справиш с хроничната умора, добави това мака лате към ежедневните си ритуали. И преди да попиташ, ще ти кажа: не, само с него няма да стане! Ти много добре знаеш, че трябва комплексен подход! Няма да се уморя да го повтарям – балансирано хранене, сън, почивка, спорт, време за хоби и положителни емоции, грижа за себе си! А мака латето ще допълни по един много вкусен  и ароматен начин всичко това.

 

Необходими продукти:

  • 1 с.л. мака на прах
  • 1 с.л. кокосово мляко
  • 1 ч.л. канела
  • 1 чаша топла филтрирана вода
  • 1 капка етерично масло от канела
  • стевия или еритритол на вкус – по желание
Време за приготвяне: 5 мин.

Начин на приготвяне:

  1. Смеси всички съставки, с изключение на етеричното масло, в блендер и разбий до гладка консистенция.
  2. Добави маслото от канела непосредствено преди консумация, за да запазиш всичките му полезни свойства. Разбъркай, отново.
  3. Наслади се!
Важно!

От значение е водата да е достатъчно топла, за да разтопи кокосовото мляко и то да успее да се разтвори и да се смеси добре с останалите аромати. Тук то играе ролята и на емулгатор. Когато се смеси с топла вода, канелата има слузообразуващи свойства, а това ще придаде невероятна плътност и мекота на напитката ти.


И сега ще ти разкажа защо избрахме да ти споделим точно тази рецепта от книгата „Етерични масла за по-добро чревно здраве“.

С какво е толкова полезно това Мака лате с канела?

С няколко думи ще припомня положителните свойства на всяка от основните съставки.

  • Мака е адаптоген, който ще свали стреса, като подкрепи надбъбречните ти жлези и балансира хормоните. Ще те зареди с много енергия и сила.
  • Кокосовото мляко и канелата ще допринесат нивото на кръвната ти захар да остане стабилно през целия ден. Освен това и двете съставки имат положителен ефект при отслабване и нормализиране на теглото – припомням, в случай че си на тази вълна.
  • Канелата балансира кръвната захар, а оттам и инсулина и стимулира тялото да гори мазнини, вместо да ги трупа. Неслучайно се препоръчва при инсулинова резистентност. Тя понижава и нормализира кръвното налягане. Също така има и антибактериални свойства. Д-р Рафаел Келман я нарича суперподправка, заедно с още доста други. Пълният списък и повече информация за всяка от суперподправките можеш да видиш в книгата му „Микробиом диета“.
  • Кокосовото масло е богато на средноверижни мастни киселини. Повече за тях, защо са толкова полезни и могат ли да ти помогнат за отслабването, можеш да прочетеш в книгата „Чудото кокосово масло“. А още по темата за кокосовото масло ще намериш и в публикацията ни: “Може ли кокосовото масло да ни предпази от бактерии и вируси?

Всички тези съставки работят и за подобряване на храносмилането ти! Не е ли прекалено хубаво, за да е истина?

Опитай и ще видиш. Не забравяй да ни споделиш дали ти е харесало!

Бонус! Наистина има вкус на лате. 🙂

2 коментара. Leave new

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed