Спечелете точки в Клуба за лоялност. Моля, не забравяйте да
влезете в акаунта си преди да завършите поръчката си. Може да направите това и в следващата стъпка. Ако все още
нямате регистриран акаунт в онлайн магазина – след въвеждането на адрес за доставка – маркирайте отметката:
“Желаете ли да Ви бъде създаден акаунт?”.
Време за малко хлебчета. Тези днес са от книгата на Генади Генадиев „Здравословни закуски“. Перфектни са за закуска, за основа на сандвич или в допълнение към богата питателна салата, тип ястие за обяд или вечеря. А рецептата е много лесна за изпълнение. Подсещам, ако има злоядо дете покрай теб, че това е чудесен начин да привлечеш вниманието му към храната. Покани го да готви с теб. Ще е забавно, ще е образователно и вероятността да поиска да опита „плодовете“ на своя труд е доста голяма. Да не кажа почти гарантирана.
Днешната рецепта е с глутен и млечни. Да, в действителност рядко публикуваме такива. Но съм на ясно, че не всички наши читатели спазват стриктно и през цялото време безглутенов режим. Затова споделяме нещо и за по-широка аудитория. И определено нещо, което ще се хареса и на семействата ни.
Тази и още много вкусни, лесни и апетитни рецепти от фитнес треньора и превъзходен кулинар, Генади Генадиев можеш да откриеш в книгата му „Здравословни закуски“. Припомням, че в нея има и чудесни десерти. А по-голяма част от рецептите са идеални и за обяд и за вечеря.
Лесно, практично, вкусно и здравословно с Генади Генадиев.
Пълнозърнести питки с котидж сирене и скир
Нискокалорични, пълнозърнеси и богати на белтъчини и фибри.
Необходими продукти за 6 броя:
150 грама котидж сирене
1 яйце
сол на вкус
20 грама кокосово масло
100 грама скир
1 чаена лъжичка сода
300 грама пълнозърнесто брашно (или колкото поеме тестото)
бял и черен сусам за поръсване
Начин на приготвяне:
Смесете котидж сиренето, яйцето, солта и по-голямата част от кокосовото масло. Разбъркайте скира със содата и ги добавете към яйчената смес. Добавете пълнозърнестото брашно и омесете средно твърдо тесто. Оформете 6 топчета и ги оставете в тава върху хартия за печене да си починат 30 минути. Намазнете питките с остатъка от кокосовото масло и поръсете със сусама. Изпечете за 20 минути в предварително загрята на 200 °C фурна.