Рибна яхния с кейл в уред за бавно готвене

ribna-yahniya-v-ured-za-bavno-gotvene

Продукти за 4 порции Рибна яхния с кейл в уред за бавно готвене:

  • 3 стръка зелен лук, нарязан на кубчета
  • 1 чаена лъжичка сушена мащерка
  • 1 чаена лъжичка сушен риган
  • морска или розова хималайска сол на вкус
  • черен пипер на вкус (ако ти понася)
  • 4 чаши карфиол, нарязан
  • 2 чаши костен бульон с ниско съдържание на натрий
  • 4 чаши кейл, нарязан
  • ½ килограм прясна студеноводна риба, нарязана
Начин на приготвяне:
  1. В голям уред за бавно готвене постави първите седем продукта (зеления лук, мащерката, ригана, хималайската сол, черния пипер, карфиола и костния бульон). Разбъркай.
  2. Готви на ниска степен под капак в продължение на 4 часа.
  3. Добави кейла и рибата и остави да се готви на ниска степен още 2 часа, докато рибата стане лесна за накъсване с вилица и зеленчуците омекнат.
  4. Сервирай ястието топло.

Както знаеш, обичаме да даваме допълнителна доза идеи и мотивация. Затова споделяме и за кои хранителни режими и протоколи е подходяща всяка рецепта. Защото няма да се уморим да повтаряме двете важни неща:

  1. Здравословното хранене е и вкусно хранене!
  2. Когато си на специфичен режим на хранене, фокусът трябва да е върху това какво можеш, а не какво не можеш да ядеш! Така ще ти е по-лесно и ще си по-креативна!
Тази рецепта е подходяща за режимите по книгите:

Протоколът Хашимото
Микробиом диета
Ключът към бързия метаболизъм
Протокол за възстановяване на надбъбречните жлези
Хормонален баланс
Автоимунен палео протокол (АИП), ако пропуснеш черния пипер
Нисковъглехидратно хранене за всеки ден
Спектърът на възпалението – Core4 и Elimin8

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed

Меню