Сладолед със зелен чай матча

sladoled-s-matcha-2

Както и преди сме казвали – за сладоледа няма сезон! У дома го ядем целогодишно. Дори като малка си лекувах възпаленото гърло със сладолед. При мен действаше безотказно, но не те съветвам да разчиташ на него. Според мен плацебо ефектът му е доста по-силен от реалния. Въпреки че е логично студът (от сладоледа) да потушава възпалението. Но пак казвам, ефектът е по-скоро плацебо. Като дете ми беше дори забавно! Като възрастен – е, ситуацията е малко по-различна… Но да минем към рецептата. Днес тя е за сладолед с матча и кокос.

Хубаво е, че можем да си направим сладолед буквално от всичко. Имаме не една и две рецепти в блога. А тук сме дали нещо като наръчник за направа на сладолед без млечни. В него най-важен е плодът, който ще използваш за основа. За да се получи консистенция.

Днешният сладолед е отново с матча. Повече за този божествен зелен чай можеш да прочетеш тук.

Най-бързият вариант е да сложиш сладоледа във формички и да го прибереш във фризера. Изчакваш 5 часа и имаш готов сладолед. Но ако не разполагаш с формички – следвай рецептата.

А ето какво споделя и Рейчъл Ландън, автор на „Супербилките АДАПТОГЕНИ

Това ми беше любимо лакомство, когато живеех в Ню Йорк, и макар рецептата да е без млечни продукти и захар, този сладолед е съвсем истински.

Необходими продукти за 4 порции сладолед с матча:

  • 400 милилитра (1 консерва) висококачествено или домашно кокосово мляко
  • 1 чаша бадемово мляко – за предпочитане отново домашно
  • 1 чаша фурми без костилки, нарязани на ситно
  • 4 супени лъжици мед
  • 2 супени лъжици матча на прах
  • 1 чаена лъжичка тапиока на прах

Изсипи всички съставки в блендер и разбий на режим пулсации, докато фурмите се смесят напълно с останалите съставки и сместа придобие хомогенна консистенция. Остави в хладилника за 1 час.

Прехвърли сладоледа в херметически затварящ се съд, подходящ за замразяване, и го прибери във фризера за максимум 5 часа, като го отваряш приблизително на всеки час, за да го разбъркаш.

Ако разполагаш с машина за сладолед, можеш да я оставиш тя да свърши тази работа вместо теб.

За съжаление, трайността на този божествен сладолед с матча не е особено голяма. Може да издържи до 4 дни във фризера. Но добрата новина е, че едва ли ще остане нещо от него още на 2-рия ден, особено ако наоколо има нетърпеливи малки лакомници.

Още вкуси рецепти, както и практична информация за намаляване на стреса, за здраве, красота и благополучие ще откриеш в новата ни книга „Супербилките АДАПТОГЕНИ“ от Рейчъл Ландън – най-търсения билкар в Лондон и водеща фигура в най-новите уелнес тенденции.

superbilki-adaptogeni-5

Супербилките АДАПТОГЕНИ“ от Рейчъл Ландън съдържа безброй идеи и рецепти, както и допълнителна информация за приложението и отглеждането на адаптогените.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed